Danique Pos
06-01-2020
5minuten leestijd

Veranderende tijden

Hoe vergroot je klantloyaliteit in de huidige tijd? De goede oude dagen zijn al lang voorbij. De tijden zijn veranderd, en blijven veranderen. De klant van tegenwoordig is niet meer zo loyaal. Klanten zijn ‘marketingmoe’ en worden overladen met keuzes. Grote spelers als Bol.com, Zalando en Coolblue maken het spel nog veel moeilijker. Hoe kun je er tegenwoordig nog voor zorgen dat klanten loyaal worden en blijven aan je merk of bedrijf?

Wanneer ben je een loyale klant?

Allereerst zul je moeten vaststellen wat voor jou een loyale klant is. Startpunt is het bepalen hoe vaak en in welke tijdsperiode een loyale klant iets koopt. Deze aantallen zullen verschillen per bedrijf.

Een loyale klant
… koopt regelmatig en herhaaldelijk
… koopt meerdere/verschillende producten/diensten
… praat met anderen over jouw merk
… is niet gevoelig voor concurrentie

Wanneer duidelijk is wat voor jou een loyale klant is, gaat het werk pas echt beginnen.

Vergroot je grootste klant

Loyale klanten zijn van onschatbare waarde. Zij doen namelijk een groot deel van jouw werk! Zij zijn het gezicht van je merk en promoten het graag. Het is daarom van belang dat ze extra aandacht krijgen. Behandel je meest loyale klanten speciaal en beloon ze met iets extra’s. Hiermee moedig je je beste klanten aan om nog meer bij jou te spenderen.

Ongelijke waardering

Het is belangrijk om te realiseren dat klanten niet al jouw producten of diensten gelijkwaardig beoordelen. Bepaalde klanten waarderen bepaalde producten of diensten meer dan andere klanten. Onderzoek wat jouw beste producten of diensten zijn en optimaliseer deze nog meer. Zo worden de meest loyale klanten nog tevredener en trek je nog meer klanten aan met veel potentie om loyaal te worden.

Concluderend

– Niet al je klanten zijn gelijk
– Identificeer je (meest) loyale klant(en)
– Onderzoek welke service, dienst of product je klant het meest waardeert
– Optimaliseer deze service, dienst of product
– Beloon en verras je meest loyale klanten

Meer lezen? Lees hier meer over klantenbehoud.