Marketinguitdaging en doel

Baars & Bloemhoff is een jonge club mensen van  gemiddeld 35 jaar die, als onderdeel van De Stiho Groep,  de internationale markten afspeuren op zoek naar nieuwe materialen en merken die interieurs in Nederland mooier kunnen maken. Een keur aan exclusieve materialen en merken is inmiddels uit voorraad leverbaar.

Om bij Baars & Bloemhoff klant te kunnen worden moest de klant voorheen een uitgebreid proces doorlopen waarin een groot aantal papieren ingevuld moeten worden en de klant moet worden goedgekeurd door diverse interne afdelingen binnen De Stiho Groep.

Casestrategie

Uit de procesanalyse die we hebben gemaakt is gebleken dat er een heel scala aan papieren moest worden ingevuld, de klant aan de balie zaken moest overleggen die hij niet bij zich had én dat het proces om klant te worden best lang duurde. In overleg met Baars & Bloemhoff hebben we besloten het aanmelden als klant van Baars & Bloemhoff volledig te digitaliseren en slimme koppelingen aan te leggen om de klant niet meerdere malen om dezelfde gegevens te vragen.

Oplossing en resultaat

Het proces om klant te worden van Baars & Bloemhoff is volledig gedigitaliseerd door Inextenzo medio 2016. Door onder andere slimme koppelingen met het CRM systeem van Baars & Bloemhoff en de Kamer van Koophandel kan de klant door het invullen van zijn adres of KVK nummer al bijna het volledige formulier voorinvullen zodat hij de gegevens alleen nog maar hoeft te controleren.
Daarnaast kan hij een verzoek om automatische incasso of betaling op rekening ook volledig digitaal afronden. Dit vereenvoudigt dit proces voor zowel de klant als de interne medewerker. Nieuwe klanten van Baars & Bloemhoff ervaren de eenvoud van het klant worden en ontvangen na de inschrijvingen automatische mails waardoor ze ook het warme welkom als nieuwe klant ervaren.

Meer  weten?

Wilt u meer informatie over:

  • Het opbouwen van klantprofielen,
  • Het toevoegen van relevantie en beleving aan klantcontacten,
  • Het opzetten van een volledig geautomatiseerde contactmomentenflow
Ja, vertel me meer