Marketing uitdaging en doel

Loyalis, onderdeel van APG, introduceerde in 2014 ZZP Pensioen. Het product werd in nauwe samenwerking met de vier grote ZZP-organisaties ontwikkeld met het doel ZZP’ers de mogelijkheid te bieden om zelf online een ZZP Pensioen polis af te sluiten.  Wij hebben in nauwe samenwerking met Loyalis de bijbehorende intelligente website ontwikkeld die op basis van het profiel en gedrag van de bezoekers de optimale conversie moet opleveren.

Casestrategie

Om een complex, financieel product online door de ZZP’ers te laten afsluiten, is inzicht in de informatiebehoefte van de websitebezoeker cruciaal.  Uit analyse bleek dat de informatiebehoefte in het proces van interesse tot en met het daadwerkelijk online afsluiten van het product verschilt.  Deze variatie in informatiebehoefte stond centraal bij de inrichting van de ‘salesfunnel’ binnen de website. Zodra een ZZP’er de website bezoekt, past de content zich aan op basis van zijn gedrag of voorkeur. De profieldata is vervolgens weer bepalend voor de vervolgcommunicatie. Door de inzet van customer journeys en variabele contentblokken worden ZZP’ers optimaal voorzien in hun informatie over het product en wordt de conversie maximaal gestimuleerd.

Oplossing en resultaat

Het resultaat van deze opdracht is een volledig geïntegreerd online salestraject waarbij, van campagne tot aan online afsluiting van het ZZP product, de website bezoeker op maat wordt bediend. Door het continu meten en optimaliseren van de verschillende stappen in de salesfunnel wordt de conversie continu verbeterd.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over:

  • Het inzetten van klantdata voor het realiseren van een hogere conversie,
  • Het inzetten van customer journeys voor het werven, activeren van klanten, of
  • Het ontwikkelen van klantactivatieprogramma’s
Ja, vertel me meer