Pentair en hun marketinguitdaging en doel

Pentair is een wereldwijd opererend bedrijf dat ook wereldwijd een hele grote hoeveelheid aan partners, importeurs en wederverkopers heeft voor haar producten. Voor een organisatie met deze omvang is het niet eenvoudig om te weten wat er exact speelt bij de klant, wanneer de klant behoefte heeft aan contact en wanneer er grote projecten en aanbestedingen worden voorbereid. Het klantcontact, het gevoel met de markt en met name het aanwezig zijn op de juiste plek op het juiste moment bleek een enorme uitdaging.

Casestrategie

Samen met Pentair hebben we de behoefte van de partner in kaart gebracht. Met onze meeting of minds methodiek hebben we op pragmatische wijze de behoefte vertaald naar een Global Partner programma. Bij het opzetten van dit Partner programma zijn we uitgegaan van een aantal uitgangspunten:

 • Content van het Programma moet 24/7 beschikbaar zijn;
 • Content van het Programma is afhankelijk van het profiel en gedrag van de bezoeker;
 • Partner programma moet meetbaar en structureel bijdragen aan leads en additionele verkoop;
 • Partner programma wordt centraal gefaciliteerd en decentraal makkelijk in te zetten zijn;
 • Communicatie vanuit en binnen het programma loopt via diverse kanalen (cross mediaal);
 • Het programma moet gefaseerd wereldwijd uitgerold kunnen worden en
 • Het programma moet van toegevoegde waarde zijn voor eigen sales, technische specialisten en de binnendienst

Op basis van de behoefte van de partners in combinatie met de doelstellingen van Pentair en de geformuleerde uitgangspunten zijn we aan de slag gegaan.

Oplossing en resultaat

Inextenzo heeft in nauwe samenwerking met Pentair een cross-mediaal platform gebouwd voor partners. Dit platform is genomineerd voor B2B oplossing van het jaar!

Als marketingpartner heeft Inextenzo geholpen met het opzetten van de portaal, de nieuwsbrief en de CRM koppeling. Doel van alle communicatie die we uitzenden is om die partner naar het platform te krijgen zodat hij daar te kennen geeft waar zijn behoefte ligt.

De partner wordt op het platform niet alleen voorzien van content op maat op basis van profiel én klikgedrag, hij wordt ook nog eens optimaal gefaciliteerd in het contact opnemen op het goede moment met de juiste persoon. Via een koppeling met Salesforce komen klantvragen en offerte verzoeken direct binnen bij de juiste accountmanager of specialist zodat die snel kunnen schakelen en hun klant optimaal kunnen bedienen.

Met de jaarplanning op basis van gedrag en profiel proberen we een zo hoog mogelijk conversie voor Pentair te bewerkstellen. Door het platform, de statistieken en de beweging in de markt voortdurend te monitoren, werken we nog steeds iedere dag samen met Pentair aan optimalisatie van het platform. Eind 2017 zullen alle business units binnen Pentair zijn aangesloten op het platform.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over:

 • Het opbouwen van klantprofielen,
 • Het inzetten van klantdata voor het realiseren van een hogere conversie,
 • Het opzetten van een cross mediaal programma, of
 • Het realiseren van merkvoorkeur
Ja, vertel me meer