Marketinguitdaging en Doel

Petplan wil meer relevantie toevoegen aan haar klantcontacten. Dit doel is met name van belang, omdat Petplan een low-interest product (dierenverzekering) aanbiedt en dit meer naar beleving en emotie wil vertalen.

Casestrategie

Relevantie wordt toegevoegd door de gegevens van de verzekerde te koppelen aan de gegevens van zijn of haar huisdier(en). Daarnaast is de relevantie en beleving enorm vergroot door persoonlijke profielen aan te maken voor klanten van Petplan. De content die een verzekerde ontvangt, wordt nu bepaald door de levenscyclus van het huisdier en de voorkeuren die de klant in zijn of haar profiel heeft aangegeven. Zo is Petplan in staat om relevante content via het gewenste communicatiekanaal van de klant aan te bieden.

Oplossing en resultaat

Inextenzo heeft een intelligent communicatieplatform bedacht waarin de gegevens van een verzekerde zijn gekoppeld aan de gegevens van zijn of haar huisdier(en). Via een geautomatiseerde contactmomentenflow ontvangen klanten persoonlijke content, op het juiste moment en via het gewenste kanaal.

Door het inzetten van deze contactmomentenflow zijn de volgende meetbare resultaten behaald: begin 2016 verstuurde Petplan ongeveer 26.000 nieuwsbrieven naar haar klanten. Van dit aantal zijn er 15.000 geopend. In 2017 zijn er maar liefst 132.000 nieuwsbrieven verstuurd naar klanten waarvan er 120.000 geopend zijn.

  • Het aantal verstuurde nieuwsbrieven is binnen een jaar tijd vervijfvoudigd.
  • Het aantal geopende nieuwsbrieven is binnen een jaar tijd vernegenvoudigd.
  • De open ratio is hiermee gestegen van 58% naar 91%.

Uit bovenstaande statistieken blijkt dat een low-interest product (dierenverzekering) snel kan groeien naar een belevingsproduct door middel van marketing automation. Hiermee heeft Inextenzo de marketinguitdaging en het doel voor Petplan met succes behaald.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over:

  • Het toevoegen van relevantie en beleving aan klantcontacten,
  • Het opbouwen van klantprofielen, of
  • Het opzetten van een volledig geautomatiseerde contactmomentenflow
Ja, vertel me meer