Stiho

Marketinguitdaging en doel

Stiho, toeleverancier van bouwvakkers en ZZP’ers in de bouw, heeft ons benaderd om een klantactivatieprogramma te ontwikkelen. Stiho wil de binding met haar klanten versterken en hen langer actief houden. Een belangrijk doel hierbij is het opbouwen van klantprofielen waarmee Stiho in staat is om haar klanten op maat te bedienen.

Casestrategie

We zijn gestart met het opzetten van een doelgroepgerichte campagne. Bedrijven die binnen een bepaalde straal van een Stiho-vestiging zijn gevestigd, worden benaderd met een direct mail. Nadat deze bedrijven zich hebben geregistreerd bij Stiho, worden zij opgenomen in een speciale customer journey.

Deze contactmomenten dienen als een welkomstprogramma, waarbij de klant en Stiho elkaar beter leren kennen. De nieuwe klanten komen in het ‘warme bad’ van Stiho terecht en zij worden in deze customer journey van twaalf weken proactief geïnformeerd over het merk Stiho, de vestigingen, de productgroepen en relevante aanbiedingen. Tot slot is een speciale Mijn Omgeving (Thuis bij Stiho) vormgegeven, waarin klanten van Stiho content op maat ontvangen en kunnen sparen voor unieke aanbiedingen.

Oplossing en resultaat

Nieuwe klanten van Stiho, die de customer journey hebben doorlopen, blijven langer verbonden met Stiho en doen meer aankopen in de eerste twaalf weken. Daarnaast is Stiho beter in staat om content en aanbiedingen af te stemmen op haar klanten, omdat er steeds meer persoonlijke gegevens worden verzameld in Thuis bij Stiho. Door voortdurend het klantactivatieprogramma te monitoren, kan het programma worden bijgesteld en de conversie worden geoptimaliseerd.

Door klanten van Stiho te verwelkomen en activeren met content op maat, is het gemiddeld aantal orders flink toegenomen. Dit resulteerde in een stijging van de gemiddelde omzet per klant van zo’n 22 procent. Bovendien worden deelnemers van het Activatieprogramma geactiveerd door het downloaden van vouchers en het verzilveren van deze vouchers. Uiteindelijk heeft dit tot gevolg dat klanten langer verbonden blijven aan Stiho.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over:

  • Het inzetten van klantdata voor het bieden van content op maat,
  • Het inzetten van customer journeys voor het activeren en binden van klanten, of
  • Het ontwikkelen van klantactivatieprogramma’s

Vraag het de expert