Resultaat

  • Gerichtere werving door nauwkeurige selectie doelgroep
  • Meer conversie in de sales funnel
  • Meer omzet per deelnemende klant
  • Betere klantrelatie

Marketinguitdaging en doel

Stiho, toeleverancier van aannemers, bouwbedrijven en ZZP’ers in de bouw, heeft ons benaderd om hun acquisitieproces te optimaliseren. Stiho wil meer ZZP’ers als nieuwe klant en wil deze klanten langer behouden. Hoe moet Stiho haar sales funnel inrichten zodat de instroom van ZZP’ers structureel vergroot en deze groep niet afhaakt naar een 1e bestelling? Een belangrijk onderdeel van de oplossing is het opbouwen van een klantprofiel vanaf het eerste moment dat de ZZP’er in de sales funnel komt. Met behulp van  het klantprofiel kunnen we de ZZP’er heel gericht opvolgen en converteren tot een nieuwe klant.

Casestrategie

We zijn gestart met het opzetten van een doelgroepgerichte campagne. Bedrijven die binnen een bepaalde straal van een Stiho-vestiging zijn gevestigd, worden benaderd met een direct mail. Welke ZZP’ers een mailing ontvangen, wordt bepaald door de adresgegevens die we via een koppeling uit de database van de KvK halen. De wervingscampagne kan daarmee maximaal gericht worden. Dit bespaart een flink bedrag bij de werving.

Het campagne concept heeft als doel de ZZP’er de dichtstbijzijnde Stiho vestiging of de campagne website te laten bezoeken. Bij deze eerste kennismaking is er alles op gericht om de ZZP’er te verleiden tot een eerste proefbestelling. Nadat de ZZP’er de proefbestelling heeft geplaatst, wordt hij welkom geheten. Het welkom bestaat uit een reeks contactmomenten (customer journey). De nieuwe klanten komen in het ‘warme bad’ van Stiho terecht en zij worden in deze customer journey van twaalf weken proactief geïnformeerd over het merk Stiho, de vestigingen, de productgroepen en de voor hun relevante aanbiedingen en workshops. Bovendien krijgen ze toegang tot eigen profielpagina (Thuis bij Stiho), waarin ze content op maat ontvangen en kunnen sparen voor unieke aanbiedingen.

Oplossing en resultaat

Nieuwe klanten van Stiho, die de customer journey hebben doorlopen, blijven langer verbonden met Stiho en doen meer aankopen in de eerste twaalf weken. Doordat we bij elk klantcontact data verzamelen, kan Stiho werken vanuit een compleet klantprofiel. Hierdoor is Stiho beter in staat om content en aanbiedingen af te stemmen op haar klanten. Dit resulteert in meer bestellingen. Door voortdurend het wervingsproces te monitoren, kan het wervingsproces en het programma Thuis bij Stiho worden bijgesteld en de conversie worden geoptimaliseerd.

Meer weten?

Wil je meer informatie over:

  • Het inrichten van sales funnels c.q. wervingsprocessen;
  • Het opbouwen en inzetten van een klantprofiel binnen de sales funnel;
  • Het gebruiken van externe databases voor het gericht werven van nieuwe klanten;
  • Het inzetten van customer journeys voor het werven en  binden van klanten.
Ja, vertel me meer