Customer Journey

Customer Journey

De manier om als marketing(afdeling) waarde te verschaffen aan je klanten is veranderd van het bouwen van een fantastisch merk naar fantastische service marketing en het bieden van een sterke customer experience. Om te ontdekken hoe sterk deze customer experience is en hoe deze verbeterd kan worden, kan de customer journey worden ingezet.

Wat is de customer journey

De customer journey is een diagram welke de stappen toont die een klant neemt wanneer hij/zij interactie heeft met een bedrijf. De journey wordt gedefinieerd door ‘touch points’: de momenten dat de klant daadwerkelijk contact heeft met het bedrijf.

Voordelen customer journey

Door het in kaart te brengen van deze punten, kun je zien welke contactmomenten missen, welke er geoptimaliseerd kunnen worden en welke er wellicht overbodig is. Optimalisatie van de customer journey leidt tot betere communicatie met je klanten, hogere klantwaarde en meer omzet.

Inextenzo heeft veel ervaring met het uitwerken van uitgebreide customer journeys voor o.a. DAS, Vitens, Stiho en KWPN. We vertellen je graag hoe dit er uit ziet onder het genot van een kopje koffie! 

Customer Journey

customer-journey-in-de-praktijk