Customer Life Cycle

Wat is de customer life cycle?

De customer life cycle gaat over alle stappen die iemand neemt om klant te worden. Als je dit proces goed hebt ingericht, krijg je maximale conversie en zo veel mogelijk mensen die veranderen van prospect naar klant!

Werven

De hele customer life cycle begint bij werven: je moet er eerst voor zorgen dat je  toekomstige klanten er achter komen wie je bent voordat ze ooit de beslissing gaan maken om iets van je te kopen. Dit kun je koud doen, maar het is veel efficiënter om warm te werven. Warm werven is het realiseren van leads (relevante traffic) vanuit de beschikbare warme relaties of partnerships. Een sterk merk en logische doelgroepen maakt warm werven nog succesvoller!

Onboarding

Nu je toekomstige klant wie je bent, wil je er voor zorgen dat hij/zij ook daadwerkelijk klant gaat worden. Een goede inrichting van de salesfunnel zorgt er voor dat zo veel mogelijk leads ook daadwerkelijk je klant gaan worden. Wij noemen dit ‘onboarden’. Dit kun je bijvoorbeeld doen met dynamische content: content wat is afgestemd op de wensen en kenmerken van je lead.

Welkom

Iets wat vaak vergeten wordt, maar erg belangrijk is: het verwelkomen van je nieuwe klant! Het is natuurlijk een feestje dat je lead een klant geworden is en dit moet gevierd worden! We helpen je graag met het opzetten van een verwelkomende campagne.

Activeren

Het is je eindelijk gelukt: de klant is binnen! Dit betekent niet dat het proces nu klaar is en je dus alleen op nieuwe klanten moet gaan focussen: door middel van activatie en een goede marketing jaarkalender kun je jouw klant betrokken houden. Dit levert niet alleen cross- en up sell op, maar betrokken ambassadeurs zorgen ook voor mond-tot-mond reclame en aanbevelingen bij toekomstige klanten! Deze ambassadeurs kun je bovendien inzetten voor een groei in omzet door middel van  een B2C ambassadeurscampagne of een B2B ambassadeurscampagne.

Behoud

Natuurlijk wil je het liefste dat iedere klant die je binnen haalt, voor altijd een klant blijft. Maar daar moet je wel wat voor doen! Uitstroom valt steeds beter te voorspellen en inspelen hierop wordt steeds makkelijker met behulp van de nieuwste marketing- en IT-technieken. Wij helpen je graag met het behouden van je klantenbestand!

customer-life-cycle-partner-in-contactstrategie-inextenzo