Janique Siepel
28-11-2019
5minuten leestijd

Janique Siepel 

Het is eind augustus. Innovatief”, nauwkeurig”, enthousiast”, “flexibel”, teamplayer”, eerlijk”, nieuwsgierig”, zelfstandig” en ordelijk”. De kernwoorden waarmee ik mijzelf op basis van de letters ‘I.n.e.x.t.e.n.z.o.’ beschreef tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek. Nu, drie maanden en een paar gesprekken verder, is mijn tijd bij Inextenzo van start gegaan! De eerste periode binnen het team kan ik mijzelf nog steeds met precies dezelfde woorden blijven omschrijven.

Het viel mij gelijk op dat het hele team “eerlijk” en open naar elkaar is. De eerste dag werd ik gelijk bij vele projecten betrokken en het was op dag 2 al gelijk tijd om mee te gaan naar één van de klanten. Terugkomend op kantoor zijn de collega’s gelijk “nieuwsgierig” naar hoe het is gegaan. Het is een “team” waarin iedereen vol “enthousiasme” samenwerkt aan de meest uiteenlopende projecten. Uiteenlopende projecten die vragen om “flexibiliteit”. Op het ene moment ben je bezig met schetsen maken van nieuwe landingspagina’s, terwijl je tussendoor wordt gebeld door een andere klant met vragen over de lopende Facebookcampagnes. De structuur waarin ieder van ons verantwoordelijkheid draagt voor één van de projecten zorgt voor “orde“, maar ook voor “zelfstandigheid” en “nauwkeurigheid“. Tijdens verschillende brainstormsessies die bijna dagelijks plaatsvinden (soms onder het genot van pizza’s 😋), heb ik al vele “innovatieve” ideeën voorbij zien komen. Kortom, de eerste paar weken bij Inextenzo bevallen mij goed! Inextenzo biedt voor mij een plek waar ik mijn passies die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld, kan samenbrengen.

Tijdens mijn studie Communicatiewetenschappen en de master Marketing Communication en Consumer Behaviour heb ik verschillende facetten in de marketingwereld leren kennen, en mijn passie voor marketing uitgebreid. Doordat ik tijdens mijn studie actief ben geweest in het studentenleven (ik ben meerdere malen voorzitter geweest van mijn dispuut, en heb deelgenomen in meerdere commissies), heb ik mijn passie voor leiderschap, structuur en organiseren ontwikkeld. Bij Inextenzo komen deze drie passies samen. Dagelijks ben ik bezig met contactstrategieën, customer journeys, online campagnes en marketing automation. Door zelf actief deel te nemen in verschillende projecten en bij sommige projecten op te treden als projectmanager, ontwikkel ik verder in mijn passies.

In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden en familie. Doorgaans worden bij ons thuis vele gezelschapsspellen gespeeld. Eén van de spellen die vaak op tafel komt is het voor iedereen wel bekende monopoly. Laatst kreeg ik een bericht doorgestuurd van mijn zus, waarin werd verkondigd dat iedereen het bekende spel verkeerd speelt…. Met twee regels die lukraak uit iemand zijn/haar duim zijn gezogen, is Monopoly een “eindeloos” spel geworden. Het tactische principe sluipt hiermee meer naar de achtergrond en het is een spel van ‘puur geluk’ geworden. Dit artikel (uit Linda magazine..) heeft me aan het denken gezet. Het voorval, hoe ik het hier maar even noem, is namelijk prima te koppelen aan de marketingwereld. In de wereld van online marketing, zijn bijna dagelijks veranderingen te constateren. Hierdoor is het bijna onoverkomelijk om continue dingen te bedenken en te ontwikkelen. Helaas leidt dit bij veel bedrijven tot paniekvoetbal, een spel waarbij de tactiek uit het oog raakt en het een kwestie van puur geluk is geworden. Zouden we niet allemaal af en toe terug moeten gaan naar de basis? Naar begin ‘regels’ (doelen, missies, visies) om het spel weer om te buigen naar tactische overwegingen. Tactische overwegingen meten en bijhouden dat noemen we bij Inextenzo growth hacking. Oftewel een proces van snelle experimenten binnen de marketing en sales, met als doel door middel van A/B testen te meten en analyseren wat de meest efficiënte manier is om structurele groei (conform je doelen, visie) te creëren met een beperkt budget.

Kortom, ik ga vol enthousiasme mijn tijd bij Inextenzo tegemoet. Niet alleen omdat het mijn passies voor marketing en leiderschap bij elkaar brengt, maar ook omdat Inextenzo uitdaagt om hedendaagse hobby’s, om te zetten naar strategische marketingoplossingen.

Wil jij meer weten over mijn werkzaamheden bij Inextenzo? Ik kom graag met jou in contact!