De inzet van marketingtechnologie wordt steeds belangrijker om de klantervaring optimaal te managen. Op 10 december 2020 spreken we hierover en geven je tips hoe je direct marketingtechnologie kunt toepassen binnen jouw organisatie.

Wat leer je tijdens deze webinar?

Tijdens deze webinar bespreken we wat de basis van een goede klantervaring is. Hoe je door inzet van marketing de klantrelatie versterkt en hoe je door technische mogelijkheden de klantinteractie optimaliseert.

We delen het stappenplan voor de ultieme contactstrategie die je zelf kunt toepassen. Hierbij staat personalisatie en content op maat centraal. Door middel van data en techniek haal je het maximale uit ieder contactmoment.

Daarnaast kijken we naar de naadloze integratie tussen e-commerce, PIM en marketing met één oplossing voor voor zowel B2B als B2C.

Tot slot zullen we ingaan op de aankomende trends op gebied van Customer Experience Management.

Voor wie is de webinar bestemd?

De webinar is voor iedereen toegankelijk, maar uitermate geschikt voor marketingmanagers en directieleden van MKB+ bedrijven.

Tijdens het webinar is het mogelijk om vragen te stellen. Natuurlijk kun je ook na de webinar terecht bij ons.

Aanmelden voor webinar

De webinar zal plaatsvinden op 10 december 2020 om 14:00 uur en is gratis bij te wonen. Meer weten of direct aanmelden? Aanmelden kan via onderstaande link.

Direct aanmelden →