Gerard Kocks
14-01-2020
5minuten leestijd

Hoe werden AirBnB en Uber nou zo groot?

AirBnB en Uber zijn groot geworden met behulp van een slimme marketingaanpak, genaamd “growth hacking”. Dit is een term die je regelmatig hoort. Een aantal jaren, of zelfs maanden, terug was het nog vrij nieuw, maar tegenwoordig kun je er niet meer omheen. Ook bij Inextenzo zijn we dagelijks bezig met growth hacking en we moeten zeggen, het heeft resultaat!

Wat is growth hacking?

Growth hacking combineert verschillende marketingdisciplines, zoals het verzamelen van data, creatieve marketing, en marketing automation. Door middel van een optimale mix van deze disciplines kun je eigenlijk je klanten een beetje “uitproberen”. Met verschillende methoden meet je wat bij klanten het beste in de smaak valt. Door het achter elkaar opvolgen van deze testjes, heb je al heel snel een mooi resultaat in handen!

Het inrichten van dit proces, dat moet je aan experts over laten. Growth hackers hebben een brede lijst aan vaardigheden, maar deze worden heel minutieus gebruikt. Wanneer je te veel verandert, kun je het resultaat niet meer toeschrijven aan één specifieke aanpassing. Dit maakt het resultaat moeilijk meetbaar.

En door al je experimenten en resultaten goed vast te leggen leer je ook. Je leert hoe je klant in elkaar steekt en kunt steeds beter inschatten welke wijziging wel of niet gaat werken. De factor geluk wordt steeds kleiner bij jouw experimenten.

Kan ik growth hacking ook toepassen?

Klinkt leuk, dat growth hacking, maar is het ook wat voor mij? ” Tuurlijk! Iedere ondernemer kan in principe met growth hacking aan de slag, maar zoals gezegd: ga er zorgvuldig mee om en denk er goed over na voor je ermee begint.

Wat is jouw business? Waar lig jij ’s nachts van wakker? Waar zijn jouw klanten gevoelig voor, heb jij dit al in kaart? Reageren ze beter op tekst of op visuals? Wat zou je willen testen? Dit zijn allemaal belangrijke vragen om te stellen, voordat je met growth hacking aan de slag gaat.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Ben jij geïnteresseerd? Wij kunnen jou helpen! Met de expertise en ervaringen die wij hebben weten wij inmiddels precies hoe je moet starten met growth hacken. Growth hacking kan helpen jouw websitebezoek omhoog te krijgen, meer klanten te converteren en uiteindelijk kan het zelfs helpen met de omzet. We nemen je huidige situatie als uitgangspunt, het kan alleen maar beter worden!

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over growth hacking. Wij hebben altijd tijd voor een kopje koffie.