Maak van een koopintentie een koop actie – activeer je klanten

Je investeert in het binnenhalen van nieuwe klanten. Doe je dat om ze te laten kijken? Of doe je dat zodat zij jouw product of dienst kopen? In de praktijk blijkt dat veel (b2b)-bedrijven veel investeren in het werven van leads. Vervolgens weten ze deze potentiële klanten niet actief aan te zetten tot aankoop. Hoe activeer je jouw klanten? Natuurlijk met een goede activatiecampagne.

Wat is de reden dat veel prospects zonder aankoop weer vertrekken? Gebrek aan oprecht klantcontact, aandacht. Hierdoor voelen zij zich niet verbonden met jouw product of dienst. En hierdoor zien zij simpelweg niet het belang van jouw product of dienst in. Geef ze extra aandacht. Laat zien dat ze niet kunnen vertrekken zonder aankoop. Dat brengt je meer. Check hieronder hoe je dit aanpakt en begin met een activatiecampagne.

Wat is een activatiecampagne?

Een activatiecampagne is een unieke manier om je klanten te verleiden tot een aankoop. Hoe? Bijvoorbeeld door regelmatig waardevolle informatie te delen. En ‘goed’ klantgedrag te inspireren en te belonen.

Een goede activatiecampagne herken je vooral aan de contact strategie. Die bestaat uit contact op de juiste momenten en in de juiste volgorde. Verderop ontdek je hier meer over.

Wat wordt jouw strategie?

Inextenzo is expert in relatieopbouw met klanten. Dankzij veel testen en analyses ontdekten we wat je nodig hebt voor een geslaagde activatiecampagne. Al onze klanten ervaren inmiddels dat zo’n campagne flink meer oplevert.

Dat garanderen we ook jou. Dus… wat wil jij dat je klanten doen? Op basis daarvan bepalen we samen je campagne en contactstrategie.

Wij kijken graag naar wat we voor jou kunnen betekenen

 

Perfecte timing voor activatiecampagne

De ideale activatiecampagne begint zodra de klant bij je binnen loopt. Waarom juist dan? Omdat hij dan voor jouw bedrijf heeft gekozen en niet één van je concurrenten. En omdat hij dan gaat nadenken over de koop. Dit geeft je de kans blijvend een goede indruk te maken.

Het is namelijk essentieel dat de eerste indruk niet alleen goed is, maar ook blijft hangen. Samen met jou kijken wij naar de boodschap die jouw klanten vanaf het eerste moment omver blaast. 

Het doel van een activatieprogramma is je klanten in beweging krijgen. Denk aan speciale kortingen voor mensen die voor de eerste keer bij kopen, een direct mail of een netwerkevenement.

Zo bouw je direct aan de basis van een goede relatie, eentje voor de lange termijn. Waarbij je klant ambassadeur wordt van jouw merk.

Voordelen van je activatiecampagne

Dankzij veel testen en onderzoeken weten we dat zo’n campagne dit (en meer) oplevert:

  • Grotere kans op herhalings- of extra aankoop (cross- en upsell)
  • Meetbaar langere klantrelatie (Loyaliteit, NPS – Net promorter score)
  • Meer merkvoorkeur
  • Hogere omzet

Meer effect? Mix marketing activatie & klantenwerving

Met een activatiecampagne werk je aan een betere klantrelatie. Met een wervingscampagne aan aantrekken van nieuwe klanten. Combineer je die twee? Dan begeleid jij je mogelijke klanten door de hele klantreis en haal je er nóg meer succes uit.

Zo krijg je klanten in beweging

Klanten werven doe je via je eigen, unieke strategie. Diezelfde strategie pas je toe als je klanten in de actiestand wilt krijgen om jouw product of dienst aan te schaffen. Werk hiervoor aan het volgende:

Zij krijgen hun klanten al in beweging

  • Mercedes Benz Dealer Bedrijven
  • Vechtstromen
  • Vitens

Lees hier meer succesverhalen over hoe je klanten actief krijgt.

Aan de slag met je eigen activatiecampagne?

Samen met jou kijken wij naar hoe jij jouw klanten in beweging krijgt. Ga zelf aan de slag en download hiervoor ons stappenplan. Of maak meteen een vrijblijvende afspraak met ons.

Ja, vertel me meer

Aan de slag met je eigen potentiële klanten activeren?

Download hier onze whitepaper of ga door naar de contentstrategie