Een verpletterende eerste indruk

Je klanten zijn op je site, dat is stap 1. Maar wat dan? Wat wil je ze vertellen? Belangrijker nog ‘hoe‘ ga je de boodschap vertellen? Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Dus gebruik deze kans om je doelgroep omver te blazen. Hoe je dit aanpakt? Met een goed uitgedachte contentstrategie maak jij een verpletterende eerste indruk.

Door bijna twintig jaar ervaring in marketingstrategieën, weten wij precies hoe je van A tot Z je klanten kan activeren. Daarom kijken wij samen met jou naar jouw doelgroep en hoe jij ze versteld kan laten staan met jouw content. Maar ook hoe ze worden getriggerd om op jouw site te blijven en om ze te activeren tot kwalitatieve, winstgevende klanten.

Waarom een contentstrategie?

De concurrentie online is moordend. Belangrijk dus dat je website goed vindbaar is in Google én dat je de aandacht trekt van jouw doelgroep. Met goede content marketing trek je deze aandacht. En daarnaast wordt content naar mate het Google algoritme slimmer en slimmer wordt, steeds belangrijker om je site te laten scoren in de zoekresultaten. Dé drie ingrediënten voor pakkende content?

 • Uniek
 • Verrassend
 • Vernieuwend

Een goede contentstrategie wordt met de dag belangrijker. Maar..

Wat is een contentstrategie?

Strategie staat voor een vooropgezet plan. Content staat voor alle informatie die je online kan delen. Voeg je deze twee betekenissen samen en je krijgt:

Een vooropgezet plan, hoe je de inhoud van een boodschap gaat overbrengen op jouw doelgroep.

De inhoud van je boodschap kan geschreven tekst zijn, maar omvat ook alle beelden en geluiden die je hierbij gebruikt.

Met contentstrategie je organisatiedoelen bereiken

Wanneer je content marketing gaat gebruiken en je strategie gaat bepalen, bepaal je hoe jouw content gaat bijdragen aan het bereiken van je organisatiedoelen. Het is onderdeel van jouw activatiecampagne om jouw doelgroep te bevredigen in hun behoefte. Wil je jouw doelgroep voorzien van informatie zodat je ze kan activeren? Dan ga je in je contentstrategie bepalen hoe je deze informatie gaat schrijven en vormgeven. Wil je jouw doelgroep activeren voor een aankoop? Pas dan overtuigende content toe in je contentstrategie.

Hoe maak je een contentstrategie?

Aan de basis van een contentstrategie ligt een goed doordachte communicatiekalender. Inextenzo is expert in het activeren van klanten met onder andere contentstrategieën. Wij weten hoe een contentstrategie kan slagen en hoe je een communicatiekalender maakt, dankzij veel experimenteren en analyseren. Onze klanten weten wat goede content teweeg kan brengen bij het activeren van klanten.

Wij gaan graag samen met jou voor een contentstrategie waar je doelgroep niet omheen kan.

Ga samen met ons voor een verpletterende eerste indruk.

Waardevolle content, waar moet het uit bestaan?

Natuurlijk heeft ieder bedrijf en elke doelgroep een eigen manier van aanspreken. Hiervoor is niet één concreet voorbeeld van contentstrategie te noemen die voor elk bedrijf van toepassing is. Wél zijn er ingrediënten, die elke content laat bruisen.

Ingrediënten voor waardevolle content

 • Bevredigend
  Geef antwoord op de vragen en problemen waar jouw doelgroep mee loopt en waar jouw product of dienst de oplossing voor is.
 • Verrassend
  Laat je doelgroep versteld staan van jouw kennis in jouw vakgebied of markt.
 • Vernieuwend
  Geef informatie die voorloopt op de gedachte van jouw doelgroep.
 • Uniek
  Schrijf unieke content die nog door niemand anders is geschreven.
 • Intrigerend
  Maak je doelgroep nieuwsgierig, zodat ze blijven doorklikken op jouw website.
 • Creatief
  Niet alleen de tekstuele inhoud maar ook het design van jouw content moet in het oog springen. Creëer daarom een verbluffend design.

Zij gingen jou al voor in verpletterende content

 • Volandis
 • Expat Center East Netherlands
 • Holland-Controls

Lees hier alle verhalen over succesvolle contentstrategiën voor verschillende doelgroepen.

Je content staat, en nu?

Het blijft natuurlijk niet bij het één keer neerzetten van jouw boodschap. Een contentstrategie is een doorlopend proces van experimenteren en analyseren. Met behulp van growth hacking kan je dit proces gestructureerd aanpakken, zodat jouw content continue wordt geoptimaliseerd en het jouw doelgroep blijft aanspreken. Koppel je sprints aan je KPI’s met behulp van dashboards, zodat je de resultaten overzichtelijk kan analyseren en bijstellen om jouw doelstellingen te halen.

Aan de slag met je eigen contentstrategie?

Wij helpen je graag met het activeren van jouw klanten met een pakkende content. Ga zelf aan de slag en download hiervoor ons stappenplan. Of maak meteen een vrijblijvende afspraak met ons.

Ja, vertel me meer

Zelf aan de slag met klanten activeren?

Download hier onze whitepaper over Content die versteld doet staan. Of ga verder met het automatiseren van jouw marketing.