Activeer jouw leads

Een lead – een potentiële klant – ombuigen naar een succesvolle aankoop. Vind je dat een hele klus? Dat geldt voor veel bedrijven in het mkb. Het betreft het activeren van jouw klant. Dit kan op verschillende manieren. Je stuurt misschien wel nieuwsbrieven, plaatst remarketing advertenties online of in bladen, maar het levert te weinig op. Wil je meer leads activeren om over te gaan tot aankoop? Dan is lead nurturing – het opwarmen en voeden van je lead tot waardevolle klant – de oplossing.

Schakel Inextenzo in met succesgarantie bij deze klantenactivering. Wij weten precies hoe je jouw leads het beste kan opwarmen en opvoeden. Dankzij onze ervaring weten wij wanneer en hoe je ze aandacht moet geven. Zo groeien je nieuwe en bestaande klanten uit tot waardevolle (weder)kopers. Want immers; 

Alles wat aandacht krijgt, groeit!

Wat is lead nurturing?

Op je werk of thuis heb je vast planten. Wil je voorkomen dat ze doodgaan? En wil je ze het liefst laten groeien? Dan geef je ze water. Maar hoe vaak? Eén keer een druppel, gieters tegelijk of iets daar tussenin? Geregeld water geven is het antwoord.

Precies zo werkt het bij mogelijke klanten (leads) ook. Geregeld wat water geven– een boodschap/informatie sturen– heb je nodig om het contact levend te houden en klantrelaties te laten groeien. Dát is lead nurturing. Neem je klant bij de hand en zorg dat hij/zij zich meer voelt dan dan slechts een bezoeker die iets ‘moet’ kopen. Met een goed uitgedachte lead nurturing strategie, motiveer je de lead en komt deze steeds een stapje dichterbij de aankoop. In deze strategie stel je een communicatiekalender op, op basis van bijvoorbeeld een klantreis.

Opbrengsten lead nurturing

Een goed uitgedacht lead nurturing strategie kan jouw onderanderen het volgende opleveren:

  • Meer zicht op wat je doelgroep nodig heeft
  • Betere band met leads vanaf het eerste contact
  • Meer nieuwe én terugkomende klanten
  • Meetbaar succes

Hoe pak je lead nurturing goed aan?

Het begint bij een goed uitgedachte lead nurturing strategie. Hierin spelen zo’n 7 tot 10 cruciale contactmomenten – touchpoints – een rol. Zoals planten op cruciale momenten snakken naar water, snakken je potentiële klanten op die cruciale momenten naar de juiste aandacht van jou. Hoe pak je dit klantcontact aan? Hoe zorg je voor een strak leadmanagement?

Met de juiste strategie!

Stel jezelf voor een passende lead nurturing strategie de volgende vragen:

  1. Waar haalt je mogelijke klant zijn informatie vandaan over je product, dienst of bedrijf?
  2. Wanneer staat je klant open voor je informatie?
  3. Hoe breng je de informatie zó dat je de klant raakt, triggert?

Wie is eigenlijk je klant?

Bovenstaande vragen beantwoord je makkelijker als je een klantprofiel maakt. Met leadinfo over het gedrag van je mogelijke klanten. Bezoeken ze events? Lezen ze vakbladen of kranten? Zijn ze actief op social media? Als je weet waar je leads zijn, weet je ook waar jij het beste wat van je laat horen.

Talloze relaties hielpen we al met onze eigen aanpak voor het opstellen van deze klantprofielen. Dit leverde inzicht in de drijfveren van hun mogelijke klanten op. Hierdoor helpen zij hun klanten nu beter. Gevolg? Hun omzet gaat met sprongen vooruit. De beste manier om ook jouw klantprofiel helder te krijgen: laten we samen een buyer persona maken.

Koester ze op hun klantreis

Nadat je het klantprofiel hebt gemaakt, ken je je huidige en nieuwe klanten beter. Ontdek waar en wanneer je ze het beste bereikt, dan weet je weet de cruciale contactmomenten. Rondom deze momenten creëer je je lead nurturing strategie.

Zo bouw je voor je mogelijke relaties de ideale klantreis (customer journey). Een reis waarbij jij ze als reisleider strategisch op die momenten de juiste ‘reisinformatie’ geeft.

Maak leadscores tijdens de klantreis

Geef tijdens deze reis jouw leads een bepaalde leadscore mee. Dat houdt in; geef je leads bepaalde punten op basis van het gedrag. Reageren ze wel (+10 punten) of juist niet (-5 punten) op jouw marketingcommunicatie? Met deze leadscore weet je precies welke leads voor jou het meest waardevol zijn. Meer weten over leadscores? We leggen je het uit op onze pagina over marketing automation.

Met de juiste aanpak breng je ze dan telkens wat dichter bij je bedrijf en product. Als expert in het proces van klanten werven tot activeren begeleidt Inextenzo ook voor jou graag deze customer journey.

Geslaagde lead nurturing: feit of fictie?

Kan je met lead nurtering invloed uitoefenen op het gedrag van je potentiële klant? Sommigen zeggen: klanten activeren is een lot. Wij bewijzen al jaren voor onze relaties dat het niet het lot maar een keuze is. De keuze van aandacht geven op de cruciale contactmomenten.

Het bewijs van dit succes leveren we via een speciaal ontwikkeld kpi dashboard. Daarin staan de resultaten van die contactmomenten in de vorm van actuele gegevens, in combinatie met jouw bedrijfsdoelen. Zo weet je precies, welke leads (met bijbehorende leadscores) waardevol zijn voor jouw organisatie.

Wat werkt (niet)?

Vaak willen klanten van ons weten welke communicatie op welke momenten het beste werkt. Per bedrijf, organisatie en branche verschilt dat enorm. Binnen lead nurturing vraagt dat vooral om een proces van verdiepen in je doelgroep, experimenteren, resultaten bekijken en bijsturen.

Op het genoemde kpi of marketing dashboard zie je vervolgens exact wat het effect is van alles wat je doet en laat. Met dit praktische hulpmiddel meten wij real-time het succes van de geleverde inspanning . Ontdek meer over dit proces van experimenteren en resultaten bekijken en bijsturen, ook wel growth hacking genoemd.

Ook succes bereiken met lead nurturing?

Zet de eerste stap op weg naar succes: plan een vrijblijvend afspraak met ons. En ontdek zo dat je marketinginvestering veel meer oplevert dan je had durven dromen.

Ja, vertel me meer

 

Ja, vertel mij meer

Wij helpen je graag meer te halen uit je bestaande klanten. Ga zelf aan de slag en download hiervoor ons stappenplan, of maak meteen een vrijblijvende afspraak met ons.