Aandacht voor jouw klant

Een lead ombuigen naar een succesvolle aankoop – vind je dat een hele klus? Dat geldt voor veel bedrijven in het mkb. Je stuurt misschien wel nieuwsbrieven, plaatst advertenties online of in bladen, maar het levert te weinig op. Wil je meer bereiken op dit vlak zonder veel meer moeite te hoeven doen? Dan is lead nurturing – het opwarmen en voeden van je lead tot waardevolle klant, de oplossing.

Schakel Inextenzo in met succesgarantie bij deze klantenactivering. Wij weten precies hoe je jouw leads het beste kan opwarmen en opvoeden. Dankzij onze ervaring weten wij wanneer en hoe je ze aandacht moet geven. Zo groeien je nieuwe en bestaande klanten uit tot waardevolle (weder)kopers. Want immers; 

Alles wat aandacht krijgt, groeit!

Wat is lead nurturing?

Op kantoor of thuis heb je vast planten. Wil je voorkomen dat ze doodgaan? En wil je ze het liefst laten groeien? Dan geef je ze water. Maar hoe vaak? Eén keer een druppel, gieters tegelijk of iets daar tussenin?

Natuurlijk weet je het antwoord. Precies zo werkt het bij mogelijke klanten (leads) ook. Geregeld wat water – een boodschap/informatie van jou – heb je nodig om het contact levend te houden en de relatie te laten groeien. Dát is lead nurturing. Neem je klant bij de hand en zorgt dat hij/zij zich meer voelt dan  dan slechts een bezoeker die iets ‘moet’ kopen op jouw website. Met een goed uitgedachte stroom van boodschappen en informatie, op basis van bijvoorbeeld een customer journey, motiveer je de klant en komt deze steeds een stapje dichterbij de verkoop.

Hoe pak je lead nurturing goed aan?

Als je wilt werken aan een relatie met je klant, spelen zo’n 7 tot 10 cruciale contactmomenten, ofwel touchpoints een rol. Zoals planten op cruciale momenten snakken naar water, snakken je mogelijke klanten op die cruciale momenten naar de juiste aandacht van jou. Hoe je dat aanpakt? Met de juiste contactstrategie.

Stel jezelf voor een passende contactstrategie de volgende vragen:

  1. Waar haalt je mogelijke klant zijn informatie vandaan over je product, dienst of bedrijf?
  2. Wanneer staat je klant open voor je informatie?
  3. Hoe breng je de informatie zó dat je de klant raakt, triggert?

Wie is eigenlijk je klant?

Bovenstaande vragen beantwoord je makkelijker als je een klantprofiel opstelt. Met informatie over het gedrag van je mogelijke klanten. Bezoeken ze events? Lezen ze vakbladen of kranten? Zijn ze actief op social media? Als je weet waar zij zijn, weet je ook waar jij het beste van je laat horen.

Talloze relaties hielpen we al met onze eigen aanpak voor het opstellen van deze profielen. Dit leverde inzicht in de drijfveren van hun mogelijke klanten op; hierdoor helpen zij hun klanten nu beter. Gevolg? Hun omzet gaat met sprongen vooruit. De beste manier om ook jouw klantprofiel helder te krijgen: laten we samen een persona maken.

Koester ze op hun klantreis

Nadat je het klantprofiel opstelt, ken je je huidige en nieuwe klanten beter. En ontdek je waar en wanneer je ze het beste bereikt: op de cruciale contactmomenten. Rondom deze momenten creëer je je contactstrategie. Daarmee bouw je voor je mogelijke relaties de ideale klantreis (customer journey). Een reis waarbij jij ze als reisleider strategisch op die momenten de juiste ‘reisinformatie’ geeft.

Met de juiste aanpak breng je ze dan telkens wat dichter bij je bedrijf en product. Als expert in het proces van klanten werven tot activeren begeleidt Inextenzo ook voor jou graag deze customer journey.

Geslaagde koestering: feit of fictie?

Hoeveel mensen er op hun reis klant worden dankzij lead nurturing? Sommigen zeggen: dat is het lot. Wij bewijzen al jaren voor onze relaties dat het een keuze is. De keuze van aandacht geven op de cruciale contactmomenten.

Het bewijs van dit succes leveren we via een speciaal ontwikkeld kpi dashboard. Daarin staan de resultaten van die contactmomenten in de vorm van actuele gegevens. Met die gegevens bepalen we ook de lead scoring: dus hoe interessant die klant voor je organisatie is. Zo weet je waar het loont om op in te zetten.

Wat werkt (niet)?

Vaak willen klanten van ons weten welke communicatie op welke momenten het beste werkt. Per bedrijf, organisatie en branche verschilt dat enorm. Binnen lead nurturing vraagt dat vooral om een proces van verdiepen in je doelgroep, experimenteren, resultaten bekijken en bijsturen.

Op het genoemde kpi of marketing dashboard zie je vervolgens exact wat het effect is van alles wat je doet en laat. Met dit praktische hulpmiddel meten wij real-time het succes van de geleverde inspanning . Ontdek meer over dit proces van experimenteren en resultaten bekijken en bijsturen, ook wel growth hacking genoemd.

Dit levert lead nurturing je op

  • Meer zicht op wat je doelgroep nodig heeft
  • Betere band met leads vanaf 1e contact
  • Meer nieuwe én terugkomende klanten
  • Meetbaar succes

Ook succes bereiken met lead nurturing?

Zet de eerste stap op weg naar succes: plan een vrijblijvend afspraak met ons. En ontdek zo dat je marketinginvestering veel meer oplevert dan je had durven dromen.

Ja, vertel me meer

 

lead-nurturing-partner-in-contactstrategie-inextenzo