Ontdek wie jouw klant is op 1 platform

Steeds meer bedrijven ontdekken de kracht van marketing automation en de uitkomst van CRM-systemen (Custom relationship management). Weten wie jouw klanten zijn is essentieel. Ingewikkeld en alleen voor grote bedrijven? Abosluut niet! Met beperkte middelen en budgetten is veel mogelijk om contactmomenten te automatiseren en te ontdekken wie jouw klanten zijn door middel van CRM.

Het automatiseren van je marketing is geen hoge wiskunde. Als marketing automation specialist, geloven wij dat voor elk bedrijf en met elke doelstelling, geautomatiseerde marketing een unieke uitkomst is. Wie je doelgroep ook is, het biedt veel mogelijkheden om meer kennis te vergaren over jouw websitebezoekers. Wij komen graag met jou in contact om samen te kijken wat geautomatiseerde marketing voor jou kan betekenen. En wij kijken met jou naar welke marketing automation tools jij kunt inzetten.


Wat is marketing automation?

Door middel van lead nurturing – het voeden van jouw potentiële klant met informatie -, activeer je jouw klanten. Marketing automation systemen zijn geautomatiseerde systemen die deze lead nurturing automatisch voor je uitvoert. Het is software die CRM-systemen, marketing en sales met elkaar laat samenwerken. Hierdoor zie je op één platform wie jou klanten zijn, welke marketing uitingen ze van jou al hebben gelezen en hoever ze in jouw salesfunnel zijn. Hierdoor neem jij zonder veel budgetten of mankracht in te zetten, je klant bij de hand en begeleid je hem/haar door de hele customer journey. Het helpt jouw contactmomenten (geautomatiseerd) maximaal te benutten.

Wil je meer tips en uitleg over hoe je eenvoudig kunt starten met marketing automation? Download dan hier onze whitepaper.

Wanneer zet je marketing automation in?

Vanaf het moment dat jouw klant op de website komt, begint marketing automation. Het CRM (Customer Relationship Management)-systeem vergaart kennis over jouw websitebezoekers. Deze informatie zet jij vervolgens in om te testen of jouw verwachtingen van je doelgroep overeen komen met de bezoekers die daadwerkelijk op jouw website komen.

Bij Inextenzo weten wij wat de meerwaarde is van het goed kennen van je bezoekers. Vind je meest kansrijke websitebezoekers door leadscoring toe te passen. Wij kijken samen met jou naar jouw klanten en bepalen wat voor jou de waardevolste contactmomenten zijn. Vervolgens geven we aan die belangrijke interacties punten zodat we kunnen herkennen wanneer een klant toe is aan de volgende stap in de funnel.


Geautomatiseerde e-mail marketing

Vanaf het moment dat de klanten vervolgens op jouw website door een sterke contentstrategie zijn/haar gegevens heeft achter gelaten, treed het marketing systeem in werking. Hierin geef je vorm aan het activeren van je klant. Door bijvoorbeeld het inzetten van een geautomatiseerde e-mail marketingstrategie.

Met je doelgroep verdeeld in segmenten, wordt iedereen persoonlijk aangesproken in deze e-mail marketingstrategie. Bij Inextenzo hebben wij bewezen wat het met je conversies kan doen, wanneer klanten persoonlijk door jou worden aangesproken. Bekijk bijvoorbeeld de volgende cases en laat je inspireren wat marketing automation kan doen voor jouw bedrijf.

Stijging in je verkopen

Vervolgens treed het derde systeem van het platform in werking. De geautomatiseerde sales. Met de juiste marketing automation tools geeft het jou handreikingen om jouw klanten ervan te overtuigen om jouw product of dienst aan te schaffen. Wij hebben ons marketing automation eigen gemaakt en helpen jou graag verder hoe je CRM, marketing en sales geautomatiseerd kan laten samenwerken.

Voordelen marketing automation

Klanten zijn hongerig. Ze hunkeren continue naar nieuwe informatie. Met behulp van marketing automation kan jij de honger bij je doelgroep stillen. Het biedt:

  • Vloeiende overloop tussen CRM, marketing en sales
  • Alles samen in één overzichtelijke tool
  • Persoonlijke content
  • Relevantie voor jouw klanten
  • Stijging in conversies en kwalitatieve verkopen
  • Hogere klantwaarde

Welke marketing automation software moet je kiezen?

Op de markt zijn voor elk (maand) budget veel verschillende tools beschikbaar. Op zoek naar de best passende tool? Kies dan een partner die bij je past. Door veel testen en experimenteren met verschillende systemen, raden wij iun-go aan, als partner voor jouw geautomatiseerde marketing.

Weten wat iun-go voor jou kan betekenen? Kom langs voor een kopje koffie, dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden om jouw klanten geautomatiseerd te activeren.

Aan de slag met je eigen marketing automation?

Wij helpen je graag meer te halen uit je klanten. Ga zelf aan de slag en download hiervoor ons stappenplan. Of maak meteen een vrijblijvende afspraak met ons.

Ja, vertel me meer

Zelf aan de slag me klanten activeren?

Download hier onze whitepaper over hoe je eenvoudig kan starten met Marketing Automation. Of ga verder met het inrichten van je Sales Funnel