Alle info van je klanten op 1 platform

Marketing automation ingewikkeld? En alleen bedoelt voor grote bedrijven? Absoluut niet! Ook met beperkte middelen en budgetten is veel mogelijk om contactmomenten te automatiseren. Ook voor de mkb’er kan de customer journey worden geautomatiseerd zonder relevantie te verliezen.

Het automatiseren van je marketing is geen hoge wiskunde. Bij Inextenzo geloven wij dat het voor elk bedrijf en met elke doelstelling, marketing automation een unieke uitkomst is. Wie je doelgroep ook is, het biedt veel mogelijkheden om meer kennis te vergaren over jouw websitebezoekers. Dus ook met jou kijken wij samen wat het voor jou kan betekenen om geautomatiseerde marketing toe te passen.

Wat is marketing automation?

Door middel van lead nurturing, activeer je jouw klanten. Marketing automation is een geautomatiseerd systeem die deze lead nurturing als het ware automatisch voor je uitvoert. Het is software die CRM-systemen, marketing en sales met elkaar laat samenwerken. Hierdoor neem jij zonder veel budgetten of mankracht in te zetten, je klant bij de hand en begeleid je hem/haar door de hele customer journey. Het helpt jouw contactmomenten maximaal te benutten.

Wanneer zet je marketing automation in?

Vanaf het moment dat jouw klant op de website komt, begint marketing automation. Het CRM (Customer Relationship Management)-systeem vergaat kennis over jouw websitebezoekers. Deze informatie zet jij vervolgens in om te testen of jouw verwachtingen van je doelgroep overeen komen met de bezoekers die daadwerkelijk op jouw website komen.

Bij Inextenzo weten wij, wat de meerwaarde is van het goed kennen van je bezoekers. Kom achter jouw belangrijkste bezoekers door ze bepaalde leadscores te geven. Wij kijken samen met jou naar jouw klanten en bepalen wat voor jou waardevolle contactmomenten zijn, om zo de punten toe te kennen aan jouw belangrijkste klanten.

Geautomatiseerde e-mail marketing

Vanaf het moment dat je klanten door een sterke contentstrategie zijn of haar gegevens achter laat, treed het marketing systeem in werking. Hierdoor geef je vorm aan het activeren van je klant. Door bijvoorbeeld een geautomatiseerde e-mailcampagne.

Met je doelgroep verdeeld in segmenten, wordt iedereen persoonlijk aangesproken in deze e-mailcampagne. Bij Inextenzo hebben wij bewezen wat het met je conversies kan doen, wanneer klanten persoonlijk door jou worden aangesproken. Bekijk bijvoorbeeld de volgende cases en laat je inspireren wat marketing automation kan doen voor jouw bedrijf.

 • Theldenhof
 • Holland-Controls
 • Mercedes-Benz

Stijging in je verkopen

Uiteindelijk biedt een geautomatiseerd marketingsysteem jou handreikingen om jouw klanten ervan te overtuigen om jouw product of dienst aan te schaffen. Wij hebben ons marketing automation eigen gemaakt en wij helpen jou graag verder hoe je CRM, marketing en sales geautomatiseerd kan laten samenwerken.

Voordelen marketing automation

Klanten zijn hongerig. Ze hunkeren continue naar nieuwe informatie. Met behulp van marketing automation kan jij de honger bij je doelgroep stillen. Het biedt:

 • Vloeiende overloop tussen CRM, marketing en sales
 • Alles samen in één overzichtelijke tool
 • Persoonlijke content
 • Relevantie voor jouw klanten
 • Stijging in conversies en kwalitatieve verkopen
 • Hogere klantwaarde

Welke marketing automation software moet je kiezen?

Op de markt zijn voor elk (maand) budget veel verschillende software systemen beschikbaar. Op zoek naar de best passende tool? Kies dan een partner die bij je past. Door veel testen en experimenteren met verschillende systemen, raden wij iun-go aan, als partner voor jouw geautomatiseerde marketing.

Weten wat iun-go voor jou kan betekenen? Kom langs voor een kopje koffie, dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden om jouw klanten geautomatiseerd te activeren.

Zij activeerde hun klanten al

Bij verschillende klanten hebben wij marketing automation ingezet om hun klanten voortdurend te voorzien van gepersonaliseerde e-mails:

 • Volandis
 • Go smart industry
 • Pentair

Meer succesverhalen lezen?

Aan de slag met je eigen marketing automation?

Wij helpen je graag meer te halen uit je klanten. Ga zelf aan de slag en download hiervoor ons stappenplan. Of maak meteen een vrijblijvende afspraak met ons.

Ja, vertel me meer
marketing-automation-partner-in-contactstrategie-inextenzo