Van lead naar klant, beleid ze soepel door je sales funnel. 

Natuurlijk doe je al van alles aan je marketing. Je zet grootschalige naamsbekendheid campagnes op, je werkt aan sociale media campagnes, je site scoort de eerste positie in de zoekmachine. Maar weet je ook wat het oplevert? Want vaak bezoeken potentiële klanten door al je marketingcampagnes wel je website, maar verlaten ze jouw website zonder aankoop en zie je ze nooit meer terug…

Wil jij deze onbekende bezoeker veranderen naar trouwe klanten? Wil jij weten waarom ze jouw site bezochten, wat ze triggert om rond te blijven kijken en hoe je ze uiteindelijk overtuigd om niet met lege handen je site weer te verlaten? En nog beter, hoe ze jou ook weer weten te vinden voor een 2e, 3e of zelfs 10e aankoop?

Zelf aan de slag met je salesfunnel? Download dan onze whitepaper. Wij maken graag samen met jou, je eigen unieke sales funnel. Kom in contact, zodat je antwoord krijgt op bovenstaande vragen en je van het werven, activeren en behouden van jouw klanten een succeskanon maakt.

Wat is een sales funnel?

Bij het begin beginnend. Wat is een Sales funnel? De letterlijke vertaling van ‘funnel’ is trechter. Een sales funnel is dus een verkooptrechter. De trechtervorm laat de weg van je klantenactivatie zien. Van de eerste kennismaking met je website, tot de aankoop. Je potentiële klant ‘glijdt’ door de trechter, terwijl hij/zij onderweg jouw activatie actities tegenkomt. Zoals je deze acties hebt uitgedacht in je activatiecampagne. Jij kijkt hoe hierop wordt gereageerd en verbetert die acties, zodat de potentiële klant steet nauwer de trechter in glijdt en overgaat tot aankoop.

Hoe jij de sales funnel kan maken en een verkoopstrategie kunt inrichten voor jouw klanten? Wij komen graag met jou in contact om samen met jou te bouwen aan een sales funnel waarmee jij klanten gaat activeren.

Zo ziet die funnel eruit

Om van een prospect een klant te maken, bouw je eerst vertrouwen – een band – op. Met behulp van de lead-nurturing tactie warm je de mogelijke klant steeds verder op.

Tip: maak bij het inrichten van je sales funnel gebruik van je customer journey. De funnel is als het ware de reis die de klanten vanaf begin (de brede rand bovenaan) tot aan de aankoop (de smalle rand in het midden) maken.

Boven aan beginnend. De brede klanten werven rand. Hier stromen je klanten binnen door verschillende (naamsbekendheid) marketingcampagnes. Als er vaker contact volgt, leidt de trechter je mogelijke klant langzaam naar een nauwe band in het midden. Dáár gaat de klant zaken met je doen. Hiervoor zijn onderweg zo’n 7 tot 10 contactmomenten – touchepoints. Momenten waarop je de kans krijgt in te spelen op wat je klant wil en nodig heeft. Die momenten zijn in 3 hoofdfases binnen de trechter in te delen:

1. Boven in de funnel

Bovenin leg je de basis voor een eerste contactmoment. Denk aan je blog, je netwerk, een event en andere wervingscampagnes. Wat je hier vooral nodig hebt? Kennis van de behoeften en het mediagebruik van je ideale klant. Hierdoor weet je waar en hoe je, je klant het beste bereikt.

2. Midden in de funnel

In het midden help je vooral met kennis. Je geeft antwoord op een vraag. Via een e-book, whitepaper en andere activatiecampagnes. Stap voor stap geef je informatie vanuit gerichte en gestructureerde marketing.

3. Het nauwste stuk in de funnel

Je geeft mogelijke klanten op allerlei contactmomenten waardevolle informatie. Vervolgens laat je zien waarom je klanten niet zonder jouw product of dienst kunnen. Hoe jouw product of dienst antwoord geeft op de uitdagingen waarmee je klant bij jou op de website kwam; je spoort ze aan te kopen.

Sales funnel maken = vragen stellen

Hoe beïnvloed jij de ideale route van je klant door de verkooptrechter? Door zelf een sales funnel te maken en er invloed op uit te oefenen en veel onderzoek onderzoek ontdekten wij het. Een ideale sales funnel maken – dat betekent: antwoord vinden op onderstaande vragen:

 1. Wie is je doelgroep?
 2. Wat werkt het beste om je doelgroep te raken?
 3. Op welke cruciale contactmomenten bereik je je doelgroep het best?
 4. Hoe spoor jij je doelgroep aan tot een informatieaanvraag, afspraak of offerte?
 5. Hoe laat je alle communicatie, marketing en sales op elkaar aansluiten?

Laat je sales funnel maken & scoren

Worstel je met sales funnels maken? Met antwoorden vinden, stappen bedenken, continue controle en bijsturing? Inextenzo is hier supersterk in. Je vindt bij ons dan ook een slimme combinatie van kennis, ervaring, veel testen, resultaten (data) uitleggen én inspelen op emoties.

Voor het opstellen van een sales funnel hebben wij een eigen hulpmiddel ontwikkeld om zo samen met jou een unieke en sterke sales funnel te maken. Vervolgens houden we systematisch bij wat er in de trechter gebeurt. Dit doen wij via een kpi dashboard. Zo wordt bijsturen een eitje. Wij garanderen je hierdoor dat elke bestede marketingeuro je voortaan meetbaar dichter bij een deal brengt. Deal?

Dit levert een sales funnel maken je op

 • Meer grip op proces van bezoeker naar klant
 • Meetbaar succes
 • Meer naamsbekendheid, meer bereik
 • Betere band voor langere termijn
 • Meer nieuwe sales & herhaalaankopen

Zij halen al successen dankzij begeleiding van klanten door de hele sales funnel

 • Volandis
 • Shimano
 • Holland-Controls
 • International School Twente

Meer succes verhalen lezen?

Weten hoe sales funnels maken jou helpt?

Leer er alles over in onze marketing funnel whitepaper. Toch liever contact? In een vrijblijvend gesprek nemen we graag met je door hoe een sales funnel jouw marketing aantoonbaar versterkt. En hoe die ervoor zorgt dat je marketinginvestering zichzelf met gemak terugverdient.

Ja, vertel me meer

Aan de slag met je eigen salesfunnel?

Wij helpen je graag met het activeren van je klanten. Ga zelf aan de slag en download de whitepaper of maak meteen een vrijblijvende afspraak met ons.