Klanten activeren?
Begeleidt ze soepel door je sales funnel.

Kennen te weinig mensen je bedrijfsnaam? Trek je te weinig publiek op een event? Of wil je meer nieuwe klanten? Natuurlijk doe je dan van alles aan je marketing. Maar weet je ook wat dat oplevert? Want vaak bezoeken mogelijke klanten hierdoor wel je website, maar komen ze nooit meer terug…

Enig idee waarom zij je site bezochten? En waar ze naar op zoek waren? Belangrijker nog: wil je hen veranderen van ‘alleen bezoekers’ in ‘trouwe klanten’? Wij maken graag samen met jou, je eigen unieke sales funnel. Zo krijg je antwoord op bovenstaande vragen en maak je van je klanten werven, activeren en behouden een succeskanon.

Wat is een sales funnel?

De vertaling van funnel is ‘trechter’. Een sales funnel is dus een verkooptrechter. De trechtervorm laat de weg van je klantenactivatie zien, van kennismaking tot koop. Je mogelijke klant ‘glijdt’ door de trechter, terwijl je potentiële klant onderweg jouw activatie acties tegenkomt, zoals uitgedacht in je activatiecampagne. Jij kijkt hoe hierop wordt gereageerd en verbetert die acties, zodat de potentiële klant overgaat tot kopen.

Vergelijk de trechter met een toegangsweg die, na wat bochten en wegwijzers, bij jou uitkomt. Wij zijn jouw wegwijzer in deze trechter voor het proces van klanten werven, via activatie tot behouden. Graag gaan we samen met jou een sales funnel maken om van kijkers klanten te maken.

Zo ziet die funnel eruit

Om een loyale klant te krijgen bouw je eerst vertrouwen – een band – op. Bij een sales funnel maken je klanten hiervoor een reis (customer journey) vanaf de brede rand bovenaan de funnel; in deze fase heb je nog amper een band.

Als er vaker contact volgt, leidt de trechter je mogelijke klant langzaam naar een nauwe band in het midden. Dáár gaat de klant zaken met je doen. Hiervoor zijn onderweg zo’n 7 tot 10 contactmomenten: touchpoints. Momenten waarop je de kans krijgt in te spelen op wat je klant nodig heeft of wil. Die momenten zie je in 3 hoofdfases binnen die trechter:

1. Boven in de funnel

Bovenin leg je de basis voor een eerste contactmoment. Denk aan je blog, je netwerk, een event en aan telefonische acquisitie. Wat je hier vooral nodig hebt? Kennis van de behoeften en het mediagebruik van je ideale klant. Hierdoor weet je waar en hoe je, je klant het beste bereikt.

2. Midden in de funnel

In het midden help je vooral met kennis. Je geeft antwoord op een vraag. Via een e-book, whitepaper of tips over een onderwerp waarin jij de autoriteit bent. Stap voor stap geef je informatie vanuit gerichte en gestructureerde marketing (marketing automation). Het warm maken van je klant door het verstrekken van waardevolle informatie heet ook wel lead nurturing.

3. Het nauwste stuk in de funnel

Je gaf mogelijke klanten op allerlei contactmomenten waardevolle informatie. Nu laat je zien waarom je klanten niet zonder jouw product of dienst kunnen. Hoe jouw product of dienst antwoord geeft op de uitdagingen waarmee je klant bij jou op de website kwam; je spoort ze aan te kopen.

Sales funnel maken: vragen stellen

Hoe beïnvloed jij de ideale route van je klant door de verkooptrechter? Dankzij veel onderzoek ontdekten wij het. Door zelf die sales funnel te maken en er invloed op uit te oefenen. En dat betekent: antwoord vinden op onderstaande vragen:

 1. Wie is je doelgroep?
 2. Wat werkt het beste om je doelgroep te raken?
 3. Op welke cruciale contactmomenten bereik je je doelgroep het best?
 4. Hoe spoor jij je doelgroep aan tot een informatieaanvraag, afspraak of offerte?
 5. Hoe laat je alle communicatie, marketing en sales op elkaar aansluiten?

Laat je sales funnel maken & scoren

Worstel je met sales funnels maken? Met antwoorden vinden, stappen bedenken, continue controle en bijsturing? Inextenzo is hier supersterk in. Je vindt bij ons dan ook een slimme combinatie van kennis, ervaring, veel testen, resultaten (data) uitleggen én inspelen op emoties.

Voor het opstellen van een sales funnel hebben wij een eigen hulpmiddel ontwikkeld om zo samen met jou een unieke en sterke sales funnel te maken. Vervolgens houden we systematisch bij wat er in de trechter gebeurt. Dit doen wij via een kpi dashboard. Zo wordt bijsturen een eitje. Wij garanderen je hierdoor dat elke bestede marketingeuro je voortaan meetbaar dichter bij een deal brengt. Deal?

Dit levert een sales funnel maken je op

 • Meer grip op proces van bezoeker naar klant
 • Meetbaar succes
 • Meer naamsbekendheid, meer bereik
 • Betere band voor langere termijn
 • Meer nieuwe sales & herhaalaankopen

Zij halen al successen dankzij begeleiding van klanten door de hele sales funnel

 • Volandis
 • Shimano
 • Holland-Controls
 • International School Twente

Meer succes verhalen lezen?

Weten hoe sales funnels maken jou helpt?

In een vrijblijvend gesprek nemen we graag met je door hoe een sales funnel jouw marketing aantoonbaar versterkt. En hoe die ervoor zorgt dat je marketinginvestering zichzelf met gemak terugverdient.

Ja, vertel me meer
sales-funnel-partner-in-contactstrategie-inextenzo