Snel groeien tegen lage kosten? Growth Hacking!

Groeien als mkb’er – grote kans dat het op je to do-lijst staat. Welke (marketing)doelen heb je hierbij? En hoe bereik je ze? Veel ondernemers halen hun doelen en kritische prestatie-indicatoren (kpi’s) wat groei betreft echter niet. Of er hangt een enorme prijskaart aan dat vooraf vaak niet bekend is.

Wil jij wél slagen door echt werk te maken van groei? En tegelijkertijd de kosten beperkt houden? Ontdek hieronder de bewezen succesvolle growth hacking tips en marketingaanpak van Inextenzo.

Wat is growth hacking?

Growth hacking is een reeks van snelle experimenten binnen de marketing. Doel? Met beperkte middelen de meest effectieve manier vinden voor groei. Met korte experimenten waarin zo veel mogelijk aannames worden getest, ontdek je snel welke aannamens leiden tot de beste resultaten bij je (mogelijke) klanten.

Aannames die tot goede resultaten leiden voer je op grote schaal door. Aannames die niet het gewenste resultaat hebben leg je direct naast je neer, om zo snel mogelijk te starten met het testen van de volgende aannames. Zo werk je projectmatig toe naar de meest succesvolle aanpak.

Hoe werkt het?

Start growth hacking met korte experimenten (sprints) in 3 stappen:

  1. Slimme marketing en technologieën toepassen
  2. Continu het effect meten
  3. Bijsturen waar nodig

Goed van start met growth hacking tips

Leg in elke sprint via een communicatiekanaal contact met je klant. Voeg telkens een nieuw (marketing)element toe of laat juist een element vervallen. Op welke kanalen reageren je klanten? En zijn je relaties gevoeliger voor woorden of juist voor beelden?

Door op deze manier steeds te experimenteren met marketing, data en slimme technologie doe je kennis op die je gebruikt in elke volgende sprint. Zodat je aanpak elke keer succesvoller wordt. Hierdoor bouw je heel snel toe naar de perfecte manier van contact maken. Het juiste moment om dit contact te leggen en ontdenk je de juiste persoon waarmee je contact moet leggen.

Garanties voor omzetgroei

Als expert in klanten werven, activeren en behouden hebben we veel ervaring met growth hacking. Met de uitkomsten ontwikkelden we een compleet eigen aanpak. Daarmee bereiken we keer op keer succes voor onze klanten. Flinke percentages omzetgroei? Dat is voor hen heel gewoon. Ontdek hieronder hoe je growth hacking aanpakt.

Basisingrediënten van onze aanpak

Allereerst verzamelen en vergelijken we gegevens van lopende campagnes, klanten en de markt. Dat doen we in een speciaal kpi dashboard. Op basis van deze data en signalen uit de markt analyseren we de resultaten en formuleren we een plan voor het vervolg.

Wat ook enorm meehelpt aan het succes voor je groeiplannen? Betrek je team erbij voor maximale impact. Een marketing dashboard, onderdeel van je kpi dashboard, biedt hiervoor de ideale handvatten.

Samen scoren we

Samen met jou zetten we graag je growth marketing op. Van gegevens verzamelen en slimme marketing inzetten tot resultaten meten en stap voor stap verbeteren. Dankzij onze schat aan ervaring snappen wij daarbij de betekenis van testresultaten. En helpen we je die steeds ietsje bij te sturen.

Waar we enorm sterk in zijn? Weten welke veranderingen nodig zijn om je klant een (extra) duwtje in je richting te geven. Psychologische invloed waar je klant echt blij van wordt. Want jij maakt kiezen voor je klant zo een stuk makkelijker. En je eigen groeikansen een stuk groter. Win-win dus.

Wat is growth hacking voor wie?

Voor allerlei soorten klanten zetten wij al met succes korte experimenten op. Bijvoorbeeld voor start-ups die snel willen groeien. En bestaande bedrijven die nieuwe markten zoeken om uit te breiden. Wat is jouw doel met growth hacking? Wat je ook wilt bereiken, je slaagt met onze aanpak.

Dit bereik je met growth hacking

  • Meer resultaat voor hetzelfde marketingbudget
  • Betere kijk op je doelgroep & vragen die er leven
  • Hogere omzet per klant
  • Verhoging van het aantal bezoekers op je website
  • Meer contacten die veranderen in klanten

Zij scoorden al met growth hacking

Een van de bekendste voorbeelden van bedrijven die succes bereikten met growth hacking is Airbnb. Airbnb creëerde voor de (ver)huur van overnachtingsruimtes een eigen sociale community; verhuurders en huurders die als ambassadeurs voor de organisatie functioneren. En dat tegen een ongelofelijk laag marketingbudget..

Zelf bereikten we dit succes voor onder meer de volgende relaties:

 

Beginnen met Growth hacking?

Ontdek je groeikansen. Ga hiervoor zelf aan de slag met growth hacking. Download onze 7 tips voor een succesvolle growth hacking strategie. Wij helpen je graag met het snel groeien voor lage kosten. Zullen we je meer vertellen?

Ja, vertel me meer