Klantloyaliteit verhogen? Sluit je achterdeur!

Voorkom dat bestaande klanten door de achterdeur weer verdwijnen. Want bij deze klanten liggen meer kansen dan je denkt. Maar hoe zorg je er voor dat je bestaande klanten behouden blijven? De oplossing ligt in het verhogen van de klantloyaliteit. Bij Inextenzo kennen we sinds jaar en dag de waarde van loyale klanten, voor je merk en onderneming. Trouwe klanten zijn namelijk het gezicht van je merk. Zij zijn bereid om jou te promoten in hun netwerk. Maak daarom ambassadeurs van je huidige klanten en zorg dat dit een onderdeel wordt van je marketingstrategie.

Wat houdt klantloyaliteit in?

Zoals het woord al doet vermoeden, gaat het hier om klanten die loyaal zijn aan jouw merk, product en/of dienst. Wanneer is er sprake van een loyale klant? Dat hangt af van je eigen bedrijfsdoelen en prioriteiten. Om de loyaliteit van je klant te bepalen, kijk je bijvoorbeeld naar de periode tussen de aankopen van je klant.

Een loyale klant..

  • Koopt regelmatig en herhaaldelijk
  • Koopt meerdere producten/diensten
  • Praat met anderen over jouw merk
  • Is niet gevoelig voor concurrentie

Loyaliteit krijg je niet cadeau

Als alternatieven voor jouw product/dienst ontbreken, is klantenbinding relatief gemakkelijk. De meeste organisaties hebben echter te maken met (veel) concurrenten. Met de snelle online ontwikkelingen valt er veel te kiezen voor klanten en staat klantloyaliteit onder druk. Wat kan je doen als organisatie om tóch de loyaliteit van je klanten te vergroten en ze te weerhouden over te stappen naar de concurrent?

Begin bij het begin

Het creëren van ambassadeurs loopt vanaf het klanten werven, via het activeren van je klanten door tot in het klanten binden stadium. Het dichthouden van je achterdeur en het binden van je klanten, begint al bij het eerste klantcontact. Vanaf de kennismaking is het opbouwen van een klantprofiel met de aanwezige data cruciaal. Met een klantprofiel krijgen we inzicht in de klantbehoefte en inzicht in het gedrag. Klanten die passief dreigen te worden kunnen zo vroegtijdig worden herkend. Zodat ze weer worden geactiveerd door gerichte, persoonlijke programma’s. Zoals bijvoorbeeld het partnerprogramma.

Op welk moment maak je klanten loyaal?

Door de behoefteschets van jouw klanten, bepalen wij samen met jou op welke momenten je jouw klant kan activeren en warm maken voor het ambassadeurschap. Deze behoefteschets met daarin de belangrijkste contactmomenten brengen wij voor je in kaart met een customer journey. Vervolgens is het zorg om die uitgestippelde contactmomenten optimaal te benutten. Hierin combineren we aandacht geven aan je klant, met het kenbaar maken van relevante meerwaarde van het ambassadeurschap. Zo spoor jij jouw klanten aan om ambassadeurs te worden.

Zij hebben al loyale klanten

Door waardevolle contactmomenten te onderstrepen en klanten écht aandacht te geven, hebben wij al bij veel van onze klanten de meerwaarde van ambassadeurs voor hun merk laten zien.

Lees hieronder hun en nog veel meer succesverhalen:

Kom achter klantprofielen

Voor het behouden van je klanten en is het noodzakelijk om te weten of jouw voorspellingen met betrekking tot je persona’s, overeenkomt met het werkelijke gedrag.

Wederom geldt: Meten = Weten

Met behulp van korte sprints kan je het loyaal maken van je klanten continue blijven testen en optimaliseren. Dit noemen wij growth hacking. Met deze sprints krijg je in korte periode veel informatie over de invloeden van je campagnes, teksten en andere marketing-uitingen. Wij gebruiken hierbij altijd kpi dashboards. Zo worden alle resultaten inzichtelijk en zie je gelijk op welke punten optimalisatie mogelijk is.

Aan de slag met je eigen ambassadeurs?

Wil je meer weten over hoe jij  jouw klanten loyaal krijgt aan je merk? Wij kijken samen met jou naar de klantprofielen zodat jij meer kan halen uit bestaande klanten. Ga zelf aan de slag en download hiervoor ons stappenplan. Of maak meteen een vrijblijvende afspraak met ons.

Ja, vertel me meer

Aan de slag met je eigen klanten behoud?

Download hier onze whitepaper over het vergroten van klantloyaliteit bij je eigen klanten.