Van vertrouwen naar gunnen

Een oude wijsheid luidt: “Wie komt voor de prijs, gaat ook weer weg voor die prijs”. Creëer liever meerwaarde en stel jezelf op als partner. Zo maak je de klantrelatie sterker en ben je niet alleen de voorkeur omdat je prijs gunstig is.  Wat is de beste aanpak hiervoor? Start een strategisch partnerprogramma en draag hiermee bij aan het succes van jouw klanten!

Wat is een partnerprogramma?

Een partner- of loyaliteitsprogramma geeft mede structuur aan de contactmomenten met jouw klanten. Het is een onderdeel van je contact strategie, waarmee je klanten werft en bindt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de relaties van jouw klanten. Hoe vaak je ze moet benaderen? En op welke manier? Dat verschilt per branche en bedrijf, maar dit heb je al inzichtelijk gemaakt met de customer journey

Gun klanten aandacht en groei samen met een partnerprogramma

Hoe meer kennis je deelt, hoe meer vertrouwen klanten in je vakmanschap en aanbod krijgen. Hiervoor passen wij bij Inextenzo lead nurturing technieken toe. Tijdens de hele customer journey voeden wij klanten met relevante informatie. Met het vertrouwen wat we hiermee tijdens de klantreis opwekken, ontstaat een vertrouwensband. Het resultaat hiervan is dat jij de gunfactor hebt gekregen. Jij gunde je klanten immers veel kennis, waardoor zij makkelijker én liever jouw producten of diensten kopen.

Als expert in klanten werven en activeren ontdekte Inextenzo hoe je hiervoor met succes een partnerprogramma – een partner portal – opzet. Laat je hieronder inspireren door handige toereikingen uit zo’n programma:

 • Online kennisportaal 
  Met onder andere whitepapers, productinformatie, video’s, casestudies.
 • Vragenuur met specialist
  In de vorm van een online (chat) of persoonlijk gesprek.
 • Eigen academy
  Waarin (online) trainingen gevolgd kunnen worden.
 • Eigen (online) magazine
  Vol tips, praktijkvoorbeelden en ervaringen van andere wederverkopers.
 • Eigen events
  Waarop beroemde gastsprekers en vakmensen aan het woord zijn.

Hoe maak je de klantrelatie nog sterker?

Dankzij onze jarenlange ervaring met dit soort marketing programma’s weten wij ook hoe je een partnerprogramma verder uitbouwt. Met onder (een mix van) deze beloningssystemen:

 • Bonusmodel
  Zoals een loyaltyshop, waarbij je klanten en partners sparen voor korting op producten en diensten.
 • Eigen (online) magazine
  met je medewerkers en wederverkopers in de spotlight. Hiermee bied je vermaak en nieuws over je bedrijf.
 • Gadgets & andere creatieve vondsten
  van mailingreeks met koffiepad, thee of suikerzakje (voor een afspraak) tot seizoensstunts.

Hou grip op je loyaliteitsprogramma

Wat de meest praktische aanpak is, voor gestructureerd klantcontact via het partnerprogramma? Een heldere communicatiekalender. Zet daarin de momenten, de soorten communicatie en het doel van die communicatie. Wij helpen je graag met het opstellen van de ideale jaarkalender.

Samen werken aan geslaagde klantreis, ook ná de eerste koop. 

De partnerprogramma’s die we voor onze klantrelaties opzetten, zijn stuk voor stuk succesvol. Waar dat in zit? In bovenstaande onderdelen van een succesvol partnerprogramma. Maar ook in de keuze om het loyaliteitsprogramma bij onze klanten te gebruiken als onderdeel van de customer journey.

Dankzij de juiste begeleiding creëer je voor hen de ideale reis. Een klantreis waarin je wederverkopers steeds meer vertrouwen in je krijgen. En bij de volgende tussenstop gemotiveerd zijn om jouw producten en diensten onder de aandacht te brengen.

Wat levert het op?

Een sterk partnerprogramma zorgt voor:

 • Een meetbaar betere klantrelatie met je partners
 • Meer opbrengst per klant of partner door up- en cross sell
 • Een hogere merkvoorkeur en loyaliteit

Wil je weten wat het Pentair, KWPN of Mercedes-Benz heeft opgeleverd? Bekijk dan snel hun case of de andere succesverhalen.

Ook werk maken van partnerships?

Maak een vrijblijvende afspraak met ons. En ervaar binnenkort hoe je eigen partnerprogramma je partners én jezelf blij maakt. Start alvast met het lezen van onze whitepaper om meer te weten te komen over partnerprogramma’s.

Ja, vertel me meer

 

Aan de slag om jouw klanten te behouden?

Download hier onze whitepaper over het opstellen van een partnerprogramma, of ga door naar de volgende stap het maken van een kpi-dashboard.