Zo scoor jij klanten

Veel bedrijven vinden de zoektocht naar nieuwe klanten een worstelwedstrijd. Onze klanten zien het als een simpele hardloopwedstrijd. Eentje die ze op hun sloffen winnen. Deze bedrijven werken namelijk vanuit een geïntegreerde aanpak die zorgt voor een continue stroom van meer nieuwe klanten.

Al wel klanten, maar kopen ze niet voldoende? Kijk dan naar ons stappenplan om je klant te activeren.

 

In 5 stappen met succes klanten werven

Wij hebben een 5-stappenplan ontwikkeld dat bij ieder bedrijf werkt. Elke stap is een tandwiel, waarbij deze soepel in elkaar vallen tot één geoliede machine. Binnen een mum van tijd staan hierdoor rijen klanten voor je deur.

1. Breng je doelgroep in kaart

Weten wie je klant is, is essentieel voor het werven van nieuwe klanten. Als je direct met een potentiële klant praat, ontdek je veel over hem of haar. Handig in je verkoopgesprek. Maar… hoe doe je dat op afstand? En als je grotere groepen wilt bereiken? De oplossing: ga een persona maken. Geef je doelgroep een gezicht. Inclusief leefstijl, gedrag, behoeften en voorkeuren.

2. Bepaal de beste manier hoe je in contact komt

Gaat je potentiële klant de customer journey maken, dan komt hij op cruciale momenten (touchpoints) in contact met je bedrijf. Welke momenten dat zijn en hoe beleefd je klant deze? Samen brengen we dit in beeld. Dit proces noemen we customer journey mapping.

3. Verwoord de behoefte voor een goede aansluiting van je product of dienst

Verwoord de behoefte van je doelgroep en richt je op de informatie die je mogelijke klanten echt zoeken. Met deze schat aan voorkennis en onze hulp ben je er klaar voor om je potentiële klant op het juiste moment via het gewenste kanaal én met de juiste wervingscampagnes te benaderen. Door de klantreizen hierin als vertrekpunt te nemen benut je optimaal je kans op succes.

4. Stel een boodschap op die de doelgroep écht raakt

Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Dus gebruik deze kans om je doelgroep omver te blazen. Door bijna twintig jaar ervaring in contactstrategie, weten wij precies hoe je van A tot Z je klanten kan werven. Daarom kijken wij samen met jou naar jouw doelgroep en hoe jij ze versteld kan laten staan met jouw boodschap.

5. Bouw een langetermijnrelatie op via verschillende contactmomenten

Als je wilt werken aan de relatie met je klant, spelen zo’n 7 tot 10 contactmomenten, ofwel touchpoints een rol. Zoals planten op cruciale momenten snakken naar water, snakken je mogelijke klanten op cruciale momenten naar de juiste aandacht. Hoe je dat aanpakt? Met de juiste contactstrategie, wij helpen je graag verder.

Vraag jij jezelf af: Hoe krijg ik meer klanten met bovenstaande stappen? Ontdek dan hieronder de toolkit die we hiervoor samenstelden.

Aan de slag met je eigen klanten scoren?

Wij helpen je graag om klanten te werven. Ga zelf aan de slag en download hiervoor ons stappenplan vol met tips, of maak meteen een vrijblijvende afspraak met ons.

klanten-werven-partner-in-contactstrategie-inextenzo