Zo werf jij klanten

Persona makenCustomer JourneyWervingscampagneLeadgeneratie

Veel bedrijven vinden het werven van klanten een worstelwedstrijd. Onze klanten zien het als een simpele hardloopwedstrijd. Eentje die ze op hun sloffen winnen. Deze bedrijven werken namelijk met ons marketing strategie model, dat zorgt voor een continue stroom van nieuwe klanten.

In 5 stappen met succes klanten werven

Ons marketing strategie model werkt bij iedere organisatie. Elke stap in deze marketing strategie gaat naadloos over in de ander. Hiermee creeër je één geoliede marketingmachine, waardoor je binnen een mum van tijd rijen klanten voor je deur hebt staan.

1. Breng je doelgroep in kaart

Weten met wie je de klantreis gaat maken is essentieel voor het werven van nieuwe klanten. Als je direct met een potentiële klant praat, doe je veel kennis over hem of haar op. Handig in je verkoopgesprek, maar …. hoe doe je dat op afstand en voor grotere klantgroepen? De oplossing: maak een buyer persona. Hiermee geef je je doelgroep een gezicht.

2. Bepaal de beste manier hoe je in contact komt

Gaat je potentiële klant de klantreis maken, dan komt hij op cruciale momenten (touchpoints) in contact met je bedrijf. Welke contactmomenten zijn dat en hoe beleeft je klant deze? Samen brengen we de customer journey in kaart. Dit proces noemen we customer journey mapping.

3. Verwoord de behoefte voor een goede aansluiting van je product of dienst

Verwoord de behoefte van je doelgroep en richt je op de informatie waar je leads tijdens hun klantreis naar zoeken.Met een schat aan kennis over je buyer persona en onze hulp ben je er klaar voor je potentiële klant op het juiste moment via het gewenste kaneel én met de juiste wervingscampagnes te benaderen. Door de klantreizen hierin als vertrekpunt te nemen benut je je kans op succes.

4. Stel een boodschap op die de doelgroep écht raakt

Je krijgt maar één keer de kans voor een eerste indruk. Dus gebruik content marketing om je doelgroep omver te blazen. Door bijna 20 jaar ervaring in contact strategie weten wij precies hoe je van A tot Z klanten kan werven. Daarom kijken we samen met jou naar jouw doelgroep en hoe jij ze versteld kan laten staan met jouw boodschap.

5. Bouw een langetermijnrelatie op via verschillende contactmomenten

Als je wilt werken aan de relatie met je klant, spelen zo’n 7 tot 10 contactmomenten, touchpoints, een rol. Zoals planten op cruciale momenten snakken naar water, snakken je mogelijke klanten naar de juiste aandacht. Hoe pak je klantreis marketing aan? Wij helpen je graag verder met je contact strategie.

Vraag jij jezelf af: Hoe krijg ik meer klanten met bovenstaande stappen? Ontdek dan hieronder de toolkit die we hiervoor samenstelden.

Aan de slag met je eigen klanten scoren?

Wij helpen je graag om klanten te werven. Ga zelf aan de slag en download hiervoor ons stappenplan vol met tips, of maak meteen een vrijblijvende afspraak met ons.