De ideale marketingkoffer voor jouw klantreis

Ken je dat spelletje van vroeger nog: ‘ik ga op reis en ik neem mee..’? In de marketing gaat je klant op reis naar je product en begeleid je hem/haar slim op belangrijke momenten in de customer journey. Met zo’n klantenbegeleiding krijg je meer mensen op de plek die je wilt: de koopplek.

Maar hoe ziet zo’n reis eruit? Inextenzo kent als marketingexpert de weg in het werven en activeren van klanten tijdens hun customer journey. Het is essentieel dat je als reisleider je klant langs alle contactmomenten begeleidt, waarbij je stapsgewijs de overgang maakt van eerste contact tot aankoop. Wij brengen graag je klantreis in kaart, voor maximaal resultaat.

Gelijk starten met het opstellen van jouw klantreis? Download dan hier onze whitepaper waarin we jou vertellen hoe je jouw klant omtovert tot ambassadeur van jouw merk of product!

Wat is een customer journey?

Welke stappen zet een potentiële klant voor hij/zij zaken met je doet? Van kennismaking tot koop. In de marketing heet dit een klantreis maken. Op deze weg, de klantreis, komt je mogelijke relatie langs allerlei plekken: cruciale contactmomenten.

Elk van deze momenten is een kans om mensen enthousiast te maken voor jouw product of dienst. Gemiddeld heb je 7 tot 10 van die momenten nodig voor iemand overgaat tot koop. Zorg je daar voor wauw-ervaringen? Dan breng je de klant als een ware reisleider steeds dichter bij je product of dienst.

Customer journey mapping voor de ideale klantreis

Dankzij veel onderzoek weten wij wat je klant nodig heeft om de perfecte customer journey te maken. Op basis van deze ervaring stellen we een op maat gemaakt reisplan op voor jouw ideale klant. Hierin tref je onder meer:

 1. Goed zicht op je potentiële klanten (Buyer persona)
 2. Grip op de cruciale contactmomenten (Sales Funnel)
 3. Korte marketingacties die je steeds bijstuurt (Growth Hacking)
 4. Overzicht van acties, successen & missers (KPI-dashboard)

Hieronder leggen we een deel van het reisplan voor je uit.

Goed zicht op je potentiële klanten

Wie is je klant precies: de directeur van een klein of juist groot bedrijf? Of de manager van een afdeling? Hoe oriënteert hij/zij zich op oplossingen: via LinkedIn, Instagram of juist via gedrukte media? En waar ligt de grootste uitdaging, het pijnpunt, waar je hem/haar bij helpt?

Zodra je de buyer persona in beeld hebt, heb je het vertrekpunt om de cruciale contactmomenten op een rij te krijgen.

Customer journey mapping

Gaat je potentiële klant de customer journey maken, dan komt hij op cruciale momenten (touchpoints) in contact met je bedrijf. Welke momenten dat zijn? Samen brengen we ze in beeld. Dit proces noemen we customer journey mapping.

Een veelvoorkomende uitkomst? Waar bedrijven vooraf denken dat bepaalde momenten onbelangrijk zijn, blijken die achteraf vaak cruciaal. Ze bieden soms unieke kansen in je klantcontact.

Van klantreis naar wauw-beleving

Heb je de klantreis in kaart gebracht? Dan kiezen we samen op welke momenten en hoe je bij je mogelijke klant echte wauw-ervaringen bereikt op zijn klantreis. Wij weten uit onderzoek en ervaring: je klant wil dan steeds verder en langer met je mee op reis.

Zo verander je een lange, trage voettocht met veel doodlopende wegen in een comfortabele vliegreis met enkele prettige tussenstops.

Wat levert een customer journey maken op?

 • Meer grip op cruciale contactmomenten
 • Betere klantrelatie
 • Hogere merkvoorkeur
 • Tevreden klanten
 • Meer omzet

Succesvol vervolg op de customer journey maken

Met de ideale customer journey leg je ook de basis voor een trouwe relatie tot ver ná de eerste koop. Want dan start je klant namelijk een nieuwe reis. Een reis naar bijvoorbeeld een herhaalaankoop of aanvullende producten waar hij eerst nog geen behoefte aan had.

Ook voor het vervolg op de eerste customer journey blijf jij als reisleider verantwoordelijk voor een comfortabele vliegreis.

Velen gingen al mee op reis

Onze business-to-businessklanten bereikten stuk voor stuk enorme omzetgroei dankzij onze hulp bij onder andere de customer journey. We durven te garanderen dat dit ook voor jou binnen bereik ligt. Bekijk hier de succesverhalen van onder anderen:

 • Mercedes Benz
 • Twente Branding
 • Theldenhof

Als professioneel reisleider helpen we je graag voor jouw klanten het verschil te maken.

Meer weten over een customer journey maken én succesvolle vervolg reizen?

Ga aan de slag met het in kaart brengen van de reis die jouw klanten maken. Download hiervoor ons stappenplan om de klantreis inzichtelijk te maken. Of maak vliegensvlug een vrijblijvende afspraak.

Ja, vertel me meer