Kom in contact met jouw klanten

De tijden van schieten met losse flodders op een grote menigte is voorbij. Nieuwe start-ups schieten als paddenstoelen uit de grond. Een domein is binnen enkele seconden verkocht en binnen 5 minuten staat er een complete website. Hoe zorg je ervoor dat jouw leads tóch in contact komen met jouw organisatie?

Biedt een unieke klantbeleving en claim, onder andere met whitepapers, autoriteit. Inextenzo heeft dit voor veel bedrijven al georganiseerd. Hierdoor hebben zij een kwalitatieve sprong gemaakt naar meer rendement op hun marketingbudget. Wil jij het maximale uit je whitepaper halen, download dan hier je tips.

Wat is leadgeneratie?

Het gericht in contact komen met jouw doelgroep, dat is leadgeneratie. Wil jij niet langer je marketingbudget verspillen met het richten op de grote massa? Gebruik dan leadgeneratie. En buig de gedachte ‘je raakt vast wel iemand’ om naar ‘een gerichte contact strategie op waardevolle klanten’.

Gericht klantcontact

Kom achter de kenmerken van jouw doelgroep. Dat is de tactiek om de beste schutter te worden en in contact te komen met kwalitatieve klanten.

Leadgeneratie is het zoeken in de grote massa naar jouw specifieke doelgroep. Tesamen met het vinden van hét communicatiekanaal waar jouw doelgroep zit, in het mijnenveld van mediakanalen. Maar daar houdt het nog niet op.

Leadgeneratie stelt je in staat potentiële klanten aan te spreken met een speciaal aan hen gerichte boodschap. Deze content speelt in op hun behoefte. Vervolgens verspreid je via specifieke media waar jouw doelgroep zich bevindt, de speciaal voor hen ontworpen boodschap.

Voordelen van leadgeneratie

Het in kaart brengen van jouw doelgroep kost even tijd, maar het is de investering meer dan waard. Uit ervaring weten wij dat strategisch uitgedachte onder andere de volgende voordelen oplevert:

  • Meer kwalitatieve leads
  • Meer inzichten in jouw potentiële klanten
  • Gerichte marketingacties op jouw doelgroep – met behulp van marketing automation
  • Effectievere inzet marketingbudget
  • Groei in marktpositie onder de juiste doelgroep

Ga van start met leadgeneratie

Nu weet je wat leadgeneratie inhoudt en wat de voordelen zijn. Maar… waar begin je? Hoe zet je leadgeneratie optimaal in om in contact te komen bij jouw doelgroep. We leggen je het uit met behulp van onderstaand stappenplan.

Kom je er niet uit? Schroom niet, wij kijken vrijblijvend samen met jou naar hoe jij leadgeneratie kan inzetten.

Stap 1: Is leadgeneratie voor jou?

Leadgeneratie is voor alle bedrijven. Of het nu gaat om de markt van business to business (B2B) of een markt gericht op de consument (B2C). Voor producten of voor diensten. Leadgeneratie kan geoptimaliseerd worden voor elk bedrijf!

Inextenzo heeft al bij een groot portfolio aan bedrijven laten zien wat leadgeneratie kan beteken voor bedrijven. Benieuwd naar deze succesverhalen? Bekijk ze hier.

Stap 2: Doelgroep bepalen

Bovenstaande voordelen geven al een goed beeld, een goed uitgedachte leadgeneratie kan opleveren. De voordelen gaan echter wel van één gegeven uit: je weet wie de doelgroep is. Weet je dat nog niet? Ook daarvoor hebben wij verschillende stappenplannen uitgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van buyer persona’s. Waarmee je vervolgens een succesvolle klantreis kunt uitstippelen. Zo weet je precies wie jouw doelgroep is. Maar nog belangrijker, je weet welke reis je klanten afleggen.

Samen met jou kijken wij vervolgens hoe jij kan inspelen op belangrijke contactmomenten met jouw doelgroep.

Stap 3: De boodschap

Wat is de behoefte van jouw doelgroep? Verras jouw doelgroep met een perfect geformuleerde boodschap die inspeelt op de klantvraag. Met behulp van een content strategie stellen wij samen met jou een boodschap op. Deze verspreid je vervolgens over alle kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt. Hiervoor maken we gebruik van jouw opgestelde customer journey (klantreis) zodat je weet waar en op welk moment je de doelgroep moet aanspreken.

Stap 4: Meten is weten

Ook bij het optimaliseren van leadgeneratie is meten de oplossing. We zeggen het vaak, maar zonder inzichten in de data, stellen je marketingactiviteiten niets voor. Maak overzichtelijk wat je hebt gedaan en wat hiervan de uitkomsten zijn. Want alleen dan, zie je waar verbeterslagen gemaakt kunnen worden en hoe je nog meer haalt uit leadgeneratie. Dankzij het opstellen van marketing dashboards, krijg je eenvoudig dit overzicht. 

Aan de slag met je eigen leadgeneratie?

Wij helpen je graag met het in contact komen met jouw klanten. Ga zelf aan de slag en download dan hier je tips voor het succesvol schrijven van een whitepaper. Meer houvast nodig? Wij kijken graag samen met jou hoe jij je klanten kunt bereiken.  

Ja, vertel me meer

Zelf aan de slag met klanten werven?

Wij helpen je graag om klanten te werven. Ga zelf aan de slag en download de leadgeneratie whitepaper, of kom vrijblijvend met ons in contact.