Kom in contact met jouw klanten

De tijden van schieten met losse flodders op een grote menigte is voorbij. Nieuwe start-up schieten als paddenstoelen uit de grond. Een domein is binnen enkele seconden verkocht en binnen 5 minuten staat er een complete website. Hoe zorg je ervoor dat jouw doelgroep tóch in contact komt met jouw organisatie?

Inextenzo heeft bij veel bedrijven al bewezen hoe zij dankzij leadgeneratie een kwalitatieve sprong naar meer rendement maakten.

Ben jij  klaar om de sprong te wagen?

Wat is leadgeneratie?

Het gericht in contact komen met jouw doelgroep, dat is leadgeneratie. Wil jij niet langer je geld verspillen met het richten op de grote massa? Gebruik dan leadgeneratie. En buig de gedachte ‘je raakt vast wel iemand’ om naar ‘gericht schieten op waardevolle klanten’.

Schiet met scherp

Kom achter de kenmerken van jouw doelgroep. Dat is de tactiek om de beste schutter te worden en in contact te komen met kwalitatieve klanten.

Leadgeneratie is het zoeken in de grote massa naar jouw doelgroep. Tesamen met het vinden van hét kanaal waar jouw doelgroep zit, in het mijnenveld van mediakanalen. Maar daar houdt het nog niet op. Leadgeneratie stelt je in staat om deze doelgroep aan te spreken met een speciaal voor hen ingerichte boodschap. Deze boodschap speelt in op hun behoefte. Vervolgens verspreid je op dat specifieke platform waar jouw doelgroep zich bevindt, de speciaal voor hen ontworpen boodschap.

Samen met jou kijken wij naar hoe jij leadgeneratie kan inzetten, zodat jij jouw waardevolle klanten naar jouw website krijgt. Hierbij is het noodzakelijk dat er goed onderscheid is tussen de groep die belangstelling heeft voor jouw product of dienst en degene die dat niet hebben.

Voordelen van leadgeneratie

Het uizoeken van jouw doelgroep kost even tijd, maar het is de inverstering meer dan waard. Want dankzij een strategisch uitgedachte leadgeneratie kunnen wij jou uit ervaring vertellen dat je onderandere de volgende voordelen zal ervaren:

  • Meer kwalitatieve leads
  • Meer inzichten in jouw mogelijke klanten
  • Gericht schieten op jouw doelgroep – met behulp van marketing automation
  • Minder geldverspilling
  • Groei in marktpositie onder de juiste doelgroep

Ga van start met leadgeneratie

Nu weet je wat leadgeneratie inhoudt en wat de voordelen zijn. Maar… waar begin je? Hoe zet je leadgeneratie optimaal in om in contact te komen bij jouw doelgroep. We leggen je het uit met behulp van onderstaand stappenplan.

Kom je er niet uit? Schroom niet, wij kijken vrijblijvend samen met jou naar hoe jij leadgeneratie kan inzetten.

Stap 1: Is leadgeneratie voor jou?

Leadgeneratie is voor alle bedrijven. Of het nu gaat om de markt van business to business (B2B) of een markt gericht op de consument (B2C). Voor producten of voor diensten. Leadgeneratie kan geoptimaliseerd worden voor elk bedrijf!

Inextenzo heeft al bij een groot portfolio aan bedrijven laten zien wat leadgeneratie kan beteken voor bedrijven. Benieuwd naar deze succesverhalen? Bekijk ze hier.

Stap 2: Doelgroep bepalen

Bovenstaande voordelen geven al een goed beeld, een goed uitgedachte leadgeneratie kan opleveren. De voordelen gaan echter wel van één gegeven uit: je weet wie de doelgroep is. Weet je dat nog niet? Ook daarvoor hebben wij verschillende stappenplannen uitgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van persona’s. Waarmee je vervolgens een succesvolle klantreis kunt uitstippelen. Zo weet je precies wie jouw doelgroep is. Maar nog belangrijker, je weet welke reis je klanten afleggen.

Samen met jou kijken wij vervolgens hoe jij kan inspelen op belangrijke contactmomenten met jouw doelgroep.

Stap 3: De boodschap

Wat is de behoefte van jouw doelgroep? Verras jouw doelgroep met een perfect geformuleerde boodschap die inspeelt op de behoeftevraag. Met behulp van een contentstrategie stellen wij samen met jou een boodschap op. Deze verspreid je vervolgens over alle kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt. Hiervoor maken we gebruik van jouw opgestelde customer journey (klantreis) zodat je weet waar en op welk moment je de doelgroep moet aanspreken.

Stap 4: Meten is weten

Ook bij het optimaliseren van leadgeneratie is meten de oplossing. We zeggen het vaak, maar zonder inzichten in de data, stellen je marketingactiviteiten niets voor. Maak overzichtelijk wat je hebt gedaan en wat hiervan de uitkomsten zijn. Want alleen dan, zie je waar verbeterslagen gemaakt kunnen worden en hoe je nog meer haalt uit leadgeneratie. Dankzij het opstellen van marketing dashboards, krijg je eenvoudig dit overzicht. 

Aan de slag met je eigen leadgeneratie?

Wij helpen je graag met het in contact komen met jouw klanten. Ga zelf aan de slag en download hiervoor ons uitgebreide stappenplan. Meer houvast nodig? Wij kijken graag samen met jou hoe jij je klanten kunt bereiken.  

Ja, vertel me meer
leadgeneratie-partner-in-contactstrategie-inextenzo