fbpx
Rob-Jaap Martens
06-04-2020
5minuten leestijd

Het Corona-virus houdt ons allen bezig. Niet alleen zijn we als mens nog nooit zo bewust bezig geweest met onze gezondheid, ook business-wise is de impact enorm. Er is een enorme verschuiving naar digitaal klantcontact, waarbij zelfs de “traditionele” branches over zijn! Zo bieden makelaars virtuele huisbezichtigingen aan, huisartsen stappen over op digitale consulten en kappers leren hun klanten via instructievideo’s zelf knippen. Hoe gaan marketeers om met deze nieuwe werkelijkheid? In deze blog geef ik antwoord op deze vraag en laat ik zien wat je nu al kunt doen.

Shift in marketing

De impact op lange termijn is beperkt. Immers, je marketingstrategie is een vertaling van een meerjarenvisie. Betekent dat alles bij het oude blijft? Zeker niet! Om continuïteit te borgen snijden organisaties op korte termijn in het marketingbudget. Investeringen en campagnes worden dus uitgesteld, maar dat betekent niet dat je als marketeer niks kan doen. Juist nu is het moment je marketingafdeling future-proof te maken en aan het klantcontact te werken.

Schud het klantcontact op!

Nu heb je de ruimte kritisch te kijken naar je marketingactiviteiten. Voldoet de website nog aan de eisen en wensen van nu? Hoe zit het met de teksten en afbeeldingen? Zijn deze nog SEO-proof en wat te doen met social media? En ook al is dit allemaal op orde, dan hoef je nog steeds niet met handen over elkaar te gaan zitten. Leer je klant kennen? Wat weet je al van hen en wat zou je willen weten? Hoe kom je aan die data? Belangrijk, want één ding is zeker….. Data is de olie voor een nog beter klantcontact.

Check je website

De website neemt een centrale plek in de steeds sneller digitaliserende wereld in. Is je website nog niet mobile first? Dan is het moment daar samen met je IT-team aan te werken. Kijk ook naar de website teksten, is de content SEO-proof? Zo niet, pak dit dan nu op. Immers, de nieuwe status quo is digital first. Vindbaarheid en een betere Google ranking spelen meer dan ooit een grote rol in de beginfases van de klantreis. Een handige tool om je website en teksten te optimaliseren voor Google is NEILPATEL.

#Stayconnected

Deze periode biedt veel kansen om nieuwe relaties aan te gaan (leads) en bestaande klantrelaties te verstevigen. Hoe? Breng in kaart wie en waar je lead – klant is, waar zijn zorgen zitten, wat hem triggert en hoe zijn online gedrag verandert. Geef blijk van waardering, steek een hart onder de riem, maar hou hierbij wel rekening met het sentiment. Aandacht mag nooit worden ervaren als het misbruik maken van de situatie. Zo zorg je voor een positieve top-of-mind positie bij je klant, ook in het post-Corona tijdperk.

Leer je klant nog beter kennen!

De doelgroep is in beeld. Misschien heb je een buyer persona opgesteld? Zo niet, maak dan nu eens die klantanalyse. Hoe ziet het klantprofiel van je meest winstgevende klanten eruit en zoek naar de lookalikes. Kijk hierbij verder dan alleen de socio-demografische kenmerken, maar neem bijvoorbeeld ook het mediagedrag mee. Wil je meer weten over buyer persona’s, klik hier!

Zet vervolgens diverse campagnes op, waarmee je je doelgroep in het hart raakt. Maak hierbij gebruik van de klantkennis die je hebt en leg het gedrag vast. Deze resultaten vormen immers de basis voor nieuwe campagnes, waarmee je een top of mind positie verovert bij je klanten.

Meten is weten

Door data vast te leggen ben je niet alleen beter in staat je klant te begrijpen, ook leg je een basis voor de marketing van de toekomst. Het biedt immers inzicht op welke media je doelgroep aanwezig is, welke tone of voice aanslaat en welke contactfrequentie het beste werkt. Kortom: poets het klantcontact op, wat leidt tot een effectieve inzet van je marketingbudget.

Je ticket naar succes!

Heeft deze blog inspiratie gegeven je marketing op te schonen? Super dat je hiermee aan de slag gaat! Ik help je graag op weg met een laatste tip. Net als bij andere huis, tuin en keukenklussen is het verleidelijk uit te stellen. Blok momenten in je agenda, zodat je ruimte hebt de marketing handschoen echt op te pakken!