fbpx
Janique Siepel
27-05-2020
5minuten leestijd

Na Snapchat, Facebook, Instagram en WhatsApp, komt LinkedIn sinds medio mei ook met een story functie. Waar plaats ik nou mijn interessante content? In één van deze story’s of misschien zelfs overal? Of kies ik toch voor de traditionele post? En hoe zit het met TikTok? Volg jij de ontwikkelingen nog? In deze blog help ik je op weg om jouw contactstrategie uit te rollen op social media.

Iedereen moet er aan geloven, Social Media is marketing.

Je kan er niet meer omheen. Actief aanwezig zijn op sociale media kanalen moet tegenwoordig wel onderdeel zijn van je content- en contactstrategie. Wanneer je enige tijd actief en regelmatig aanwezig bent op de verschillende platformen, zie je dat het niet alleen een kwestie van moeten is. Het geeft ook daadwerkelijk een boost aan je onderneming. Het laat de menselijke kant van je onderneming zien. De gezichten achter dat spetterende bedrijfslogo. Dit maakt het voor een bestaande klant of prospect eenvoudiger je te benaderen. En dat niet alleen. Het geeft jou en je collega’s de mogelijkheid om jullie expertise op een positieve manier aan het licht te brengen. Wat het ook nog eens interessant en leerzaam maakt om jouw bedrijf te volgen.

34% meer sociale media gebruik

De cijfers liegen niet. De afgelopen 2 maanden is het social media gebruik onder Nederlanders met 34% gestegen – aldus recent onderzoek van GfK. Niet zo gek, aangezien mensen door de intelligente lock down meer op zichzelf zijn aangewezen en dus op een andere manier op zoek gaan naar sociale contacten. Voor jouw als onderneming een uitgelezen mogelijkheid een groter deel van je doelgroep via de sociale media kanalen te bereiken.

Oké, ik moet toegeven, dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Want welk platform moet je tegenwoordig kiezen en wat plaats je waar? Zoveel kracht je uit de kanalen kan halen, zoveel schade kan het ook aanrichten. Denk maar eens aan een post die meer frustratie dan interesse opwekt. Gebruik de platformen dus waarvoor ze bedoeld zijn. 

Start met je sociale media content- en contactstrategie, 10 tips

Om je op weg te helpen met het uitstippelen van jouw strategische inzet van de verschillende sociale media kanalen, heb ik de volgende 10 tips voor je:

1. Wat is je doel bij het inzetten van sociale media?

Social Media kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Wil je heel veel volgers, sales genereren, kennis delen? Social Media gebruiken zonder doel zal ten koste gaan van de kwaliteit van je content en uiteindelijk averechts werken. Denk er daarom goed over na en leg het vast in jouw marketingplan.

2. Wie is jou ideale volger?

Je netwerk bestaat uit veel verschillende volgers. Oud-collega’s, vrienden van vroeger, je huidige klanten en familieleden. Dit maakt het lastig om content te maken die iedereen aanspreekt. Focus je daarom op jouw ideale volger en verlies daarbij nooit jouw social media doelstelling uit het oog.

3. Maak jezelf uniek én herkenbaar

Dagelijks worden er miljoenen posts geplaatst. Zorg dat je opvalt bij jouw ideale volger. En nog belangrijker, zorg dat je herkenbaar bent. Mensen houden van duidelijkheid. Kies een format, gebruik huisstijl elementen en denk aan hashtags.

4. Gebruik een contentkalender

De contentkalender is een belangrijke aanvulling op stap 3. Bepaal een vast tijdstip waarop je post nadat je het ideale moment hebt onderzocht en getest. Dit zorgt voor consistentie en een handige houvast voor jezelf.

5. Wie ben jij?

In het kader van consistentie en herkenbaarheid: gebruik vaste gezichten in je posts.

6. Ondertiteling

Videocontent is zeer waardevol, maar zorg wel dat iedereen het kan begrijpen, ook als je niet het geluid aan hebt.

7. Interactie

De tijd van alleen maar zenden is voorbij, zorg dat interactie onderdeel wordt van je doelstellingen.

8. Oogcontact en lichtinval

Video’s maken in je story, hartstikke leuk. Maar denk aan je ogen en de lichtinval. Content kan rechtstreeks in het social media platform worden opgenomen, dat zorgt voor goede scherm vullende content. Denk eraan dat wanneer je een video opneemt of een foto maakt, je niet naar jezelf kijkt op je scherm, maar recht in de camera. Dat voorkomt schele ogen en onderkinnen. Maar denk ook aan waar je staat. Tegenlicht zal je niet beter uit de verf doen komen en is onprettig om naar te kijken.

9. Leer het algoritme kennen door testen

Door in je contentkalender verschillende zaken te testen, kom je erachter hoe jij met jouw onderneming en jouw type boodschap het beste kan inspelen op de algoritmes van de platformen. Werkt een het story met korte video’s goed? Of moet  het een statisch beeld in je feed worden

10. Denk aan het doel van het platform

Tot slot: denk goed na over welke content je via welk kanaal verspreidt. En houd hierbij het doel van het platform in de gaten.

De juiste content op de juiste plaats

Om de frustraties in bedwang te houden, is het van belang om de juiste content op de juiste plaats te plaatsen. Mijn vader zegt altijd; “Gebruik het gereedschap waarvoor het gemaakt is.” Ditzelfde geldt met sociale media: gebruik het platform waarvoor het gemaakt is.

Benut jouw kansen op de platformen

Ik kom graag met jou in contact om te kijken hoe jij jouw onderneming kan laten groeien door middel van een contactstrategie op sociale media. LinkedIn story’s of toch een challenge aangaan op TikTok? We kijken samen naar de mogelijkheden.