Zo veel meer dan een marketingbureau

Je hebt reclamebureaus, marketingbureaus én je hebt Inextenzo: de expert in klanten werven, activeren en behouden. Een reclamebureau is sterk in ‘doen’. In vormgeven. In folders maken. Een marketingbureau is sterk in de strategie hierachter. Wil je serieus werk maken van klanten aantrekken, verleiden en (opnieuw) laten kopen? De garantie krijgen dat je meer rendement scoort uit je marketing euro? Bij Inextenzo in Twente ben je aan het juiste adres. Hier vind je de ideale combi van denken en doen, vanuit 5 krachten. Krachten waarin feiten (data), gevoel voor klanten én jarenlange ervaring samenkomen.

Ontdek onze 5 krachten

  1. Unieke contactstrategie
  2. Stevige onderbouwing met feiten/data
  3. Gevoel voor mensen en (psychologische) marketing
  4. Cruciale mediacocktail
  5. IJzersterke belofte

Hoe deze krachten leiden tot succes voor jouw onderneming? Dat ontdek je hieronder.

1. Unieke contactstrategie

Een goede contactstrategie is dé manier om samen de relatie met je klant te versterken. Hoe? Door je (toekomstige) klanten en contactmomenten beter te begrijpen, te verrijken en je communicatie hierop toe te spitsen. Hiermee creëer je wauw-ervaringen tijdens de ‘reis’ van je klanten.

Deze aanpak mondt uit in een sterke relatie waar zowel je klanten als jij jaren plezier van hebben. De oorsprong van deze eigen strategie? Die ligt in ontelbare analyses en ons bedrijfskundig inzicht.

2. Stevige onderbouwing met feiten/data

Veel bedrijven werken vanuit onderbuikgevoel. Bereik jij daar te weinig mee? Laten we dan samen jouw klanten vinden en vasthouden vanuit bewezen feiten (data). Hiervoor zetten we een slimme techniek in, waarbij je experimenteert en analyseert.

Zo ontdek je alles over de wensen en behoeften van je klanten. Net als over de cruciale contactmomenten en wat hen aanspoort. Een wauw-ervaring creëren ligt dan voor het oprapen …

Zo verbetert je marketing in korte tijd met grote sprongen.

3. Gevoel voor mensen en (psychologische) marketing

Beïnvloeden, verleiden – het is een psychologisch spel. Een spel dat je het beste speelt als je vanuit oprechte aandacht en betrokkenheid naar je klanten kijkt. En weet te verbinden door ze te raken.

Doe je dat op de juiste momenten? Dan worden je (aanstaande) klanten daar blij van. En jij ook. Zó bereik je duurzaam succes.

4. Cruciale mediacocktail

Bij cruciale contactmomenten hoort ook een cruciale mediacocktail. Eentje die verder gaat dan alleen online inzet. Daarom vertalen we met jou je contactstrategie naar klantinformatie op maat via allerlei communicatiekanalen. Digitaal en gedrukt; crossmediaal.

Digitale data gebruiken we daarbij om ook buiten internet en socials succes te bereiken. Als geen ander begrijpen we wat de data je vertellen. En hoe we die nog slimmer voor je inzetten. Daar staat meer dan 15 jaar ervaring garant voor.

5. IJzersterke belofte

Met deze 5 krachten helpen we je het maximale te halen uit ieder contactmoment. Met je klanten, je partners én je eigen medewerkers. Die krachten, kennis en ervaring delen we graag met jou.

Waar wacht je nog op?

Plan je eerste contactmoment