fbpx
Janique Siepel
28-01-2020
7minuten leestijd

Gemiddeld gaat slechts 2% van de bezoekers op een webshop over tot een aankoop. Dat is zonde van de overige 98% van je bezoekers, waar verder niks mee gedaan wordt. Hoe kun je als website beheerder tóch deze groep aanspreken en zorgen dat je meer bezoekers converteert? Het antwoord op deze vraagt ligt in het begrip ‘remarketing’. Ken je dit nog niet? Lees dan snel verder!

Met remarketing kun je bezoekers verleiden om terug te komen naar je website. Je weet immers al dat ze interesse hebben! Wanneer je remarketing goed doet, kun je bezoekers niet alleen terughalen, maar je kunt ze vanuit die positie ook converteren. Op deze manier houd je er nieuwe business aan over.

Veel websitebezoekers snuffelen wat rond op de site, bekijken een paar pagina’s en verlaten vervolgens je website. Door applicaties als Google Ads in te zetten kun jij deze groep opnieuw aanspreken. Er verschijnt een beeldadvertentie in het displaynetwerk of een tekstadvertentie in het zoeknetwerk, alleen zichtbaar voor mensen die eerder op jouw website zijn geweest.

Het mooiste van dit alles? Je kunt zelf bepalen waar én wanneer deze advertentie zichtbaar is!

Dynamische remarketing

Deze vorm van remarketing gaat nog een stap verder. Er wordt namelijk geadverteerd aan de hand van een specifiek product, of andere specifieke kenmerken van de bezoeker die een product heeft bekeken op jouw website. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bezoeker een T-shirt bekeken heeft, maar om de één of andere reden niet is overgegaan tot aankoop.

Met behulp van cookies zorg je er vervolgens voor dat deze persoon in de juiste remarketinglijst terecht komt. Zo kun je een dag later deze bezoeker nogmaals confronteren met datzelfde T-shirt. Je kunt zelfs een kortingscode toevoegen om de bezoeker nóg verder te verleiden tot de aankoop. Dit is dynamische remarketing in een notendop.

Remarketing via meerdere kanalen

Google was één van de eerste partijen waar je remarketing lijsten en campagnes mee in kon richten. Tegenwoordig is het ook mogelijk om remarketing toe te passen via andere kanalen. Denk daarbij aan de social media kanalen Facebook en LinkedIn, maar vergeet kanalen als YouTube ook zeker niet!

Het voorkomen van overdaad

Het kan voorkomen dat mensen te vaak worden geconfronteerd met dezelfde advertentie. Ook kan het zo zijn dat de bezoeker het product in kwestie al heeft gekocht maar nog steeds de advertentie voorbij ziet komen.

Om dit te voorkomen adviseren wij voor het live zetten van de advertentie de instellingen goed te controleren. Zo kun je zelf bepalen hoe vaak iemand een advertentie te zien krijgt, maar ook precies wie deze te zien krijgt. Het is natuurlijk niet de bedoeling je huidige klanten te bombarderen met dezelfde aanbieding, voorkom overkill!

Benieuwd naar de mogelijkheden van remarketing voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.