fbpx
Rob-Jaap Martens
27-05-2020
15minuten leestijd

Funnel marketing: zo behaal je een hogere ROI

Wellicht klinkt dit bekend in je oren. Je bent weken bezig met een, in jouw ogen, waanzinnige marketingcampagne. Fantastisch bannermateriaal laten ontwikkelen door het creatieve bureau, de UI designer een landingspagina laten vormgeven die als een malle converteert, ook nog eens twee tekstschrijvers naar de content laten kijken en euro’s advertentiebudget er tegenaan geknald! Je begrijpt het al. Niks aan het toeval overgelaten, dus die campagne wordt een groot succes

Download whitepaper 

Een week later maak je de balans van de campagne op. De banners en retargeting hebben hun werk gedaan. Waanzinnig veel eendagsvliegen op je site, maar …… waar is de conversie? Niemand heeft de moeite genomen gegevens achter te laten. Gek, want je hebt nog wel zoveel informatie gegeven en geïnvesteerd. Jammer van het advertentie-budget, want het overgrote deel van de bezoekers zie je waarschijnlijk nooit meer terug.

Het probleem zit in de wijze waarop je campagne voert. Die supergelikte advertentie zorgt voor veel clicks, maar gaat te recht op het doel af. De bezoeker heeft de keuze uit “ja” en “nee”. Er is nog geen relatie opgebouwd, waardoor het vertrouwen ontbreekt om “ja” te zeggen. Je smeekt op je knieën jouw product af te nemen, terwijl het eigenlijk andersom hoort te zijn. De klant heeft jou immers nodig om succesvol te zijn.

Herkenbaar? Niet iets om je voor te schamen, ook wij hadden hier mee te maken. We dachten wel dit moet anders en zijn succesvol gaan experimenteren met marketing- en salesfunnels. Hoe dit leidt tot betere leads en conversie, lees je in deze whitepaper!

  • Wat is een funnel?
  • Waarom werkt een funnel?
  • Werkt het bij elke onderneming?
  • Ja, ik wil er mee starten. Hoe dan?
  • Customer journey mapping?

Wil jij starten met marketingfunnels? Lees de hele whitepaper dan verder